Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2021 18:01

Експерт пояснив, чому "Манчестер Юнайтед" підписав Роналду

Експерт пояснив, чому "Манчестер Юнайтед" підписав Роналду
Кріштіану Роналду виступав за "Ювентус" три роки. Фото: Gettyimages.com.

Капітан збірної Португалії 36-річний Кріштіану Роналду перейшов із "Ювентуса" в "Манчестер Юнайтед".

Португалець у сезонах 2003/09 уже захищав кольори "червоних дияволів".

"Роналду - не плановий трансфер для клубу. Під цього футболіста доведеться на ходу підганяти стиль гри. Якщо це вдасться, то всі мінуси будуть на другому плані.

Не впевнений, що тренер Уле Ґуннар Сульшер до цього готувався. Особливо, якщо подивитися матчі проти великих команд минулого сезону: "Манчестер Юнайтед" грала другим номером. Такий футбол із Роналду напрацювати неможливо. В атаці команда діє не в тому стилі, до якого звик португалець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роналду забив команді Ярмоленка

Триває адаптація гри під Роналду. Сульшеру потрібно зрозуміти, скільки буде жертв від інших футболістів. Уже бачимо, що півзахисник атаки Поль Поґба знову грає в опорній зоні. Це створює для "Манчестер Юнайтед" проблеми в обороні. Француз - хороший гравець, але вдало діяти на руйнування не вміє. Інший лідер Бруно Ференнадеш, який був мозковим центром команди, тепер потрібен у допоміжній функції під Роналду. Є сумніви, що таке поєднання буде корисним. Роналду м'ячі забивав би в будь-якій команді. Він робитиме це й тут. Але клуб не має стати слабшим тактично. Не впевнений, що вийде.

У перших матчах за "Манчестер Юнайтед" Роналду грав центрального форварда. Поки це базова позиція для португальця. Для нього вона не нова, раніше грав в атаці з фіксованим форвардом. Наприклад, у "Ювентусі" з Альваро Моратою. У "Манчестері" грає один на вістрі.

Зараз не всі гравці атаки МЮ доступні через травми. Тому в майбутньому можливі зміни. Не варто забувати, що Роналду може діяти й зліва в атаці. Як у "Реалі", де центрфорвардом був Карім Бензема", - сказав аналітик Вадим Лукомський.

Подробиці читайте в "Країні" від 23 вересня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому "Манчестер Юнайтед" підписав Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути