Ексклюзиви
неділя, 30 вересня 2007 16:31

Ефіоп встановив світовий рекорд в марафонській дистанції (ФОТО)

Легендарний бігун, олімпійський чемпіон в бігу на 10 км Хайле Гебреселасіє з Ефіопії сьогодні в Берліні встановив світовий рекорд, беручи участь в 34-му осінньому "міському" марафоні в Берліні.

Подолавши дистанцію 42,195 км вулицями німецької столиці за 2 години 04 хвилини 26 секунд, 34-річний ефіопський атлет на 29 секунд випередив Кенії Пола Тергата (02:04:55) - переможця Берлінського марафону 2003 року. Це - шостий світовий рекорд, встановлений в столиці ФРН, і 25-й особистий рекорд Гебреселасіє. Тергат прийшов до фінішу другим.

Тепер ефіопський спортсмен отримає від правлячого бургомістра Берліна Клауса Воверайта не тільки 30 тис євро призових за перемогу в марафоні, але і додаткові 50 тис євро за світовий рекорд.

За забігом спостерігало більше мільйона жителів Берліна і гостей столиці. Сигнал до старту змагань, в яких цього року взяли участь 40 тис бігунів із понад 100 країн, дав Клаус Воверайт. У марафоні також брали участь інваліди в колясках.

За останні роки берлінський марафон стає все більш популярним серед любителів бігу. Якщо в 1980-х роках в змаганнях в місті на Шпрєє брали участь не більше 300 спортсменів, то сьогодні Берлін входить до числа основних марафонських столиць миру разом з Нью-Йорком, Чікаго і Лондоном.

Перший осінній "міський" марафон в Західному Берліні пройшов 13 жовтня 1974 року. Тоді в ньому брали участь 290 легкоатлетів-любителів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ефіоп встановив світовий рекорд в марафонській дистанції (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути