Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2019 17:35

Для чого Срна повертається в "Шахтар"

Легенда "Шахтаря" 37-річний Даріо Срна повертається до донецького клубу. Тільки вже не у ролі гравця, а тренера. Срна увійде у новий тренерський штаб Луїша Каштру, де стане одним із помічників португальського тренера. Попередній сезон хорват провів в італійському "Кальярі".

ЗМІ неодноразово писали про можливість повернення Срни до "Шахтаря". Хорват прекрасно знає кухню гірників із середини, багато працював із Луческу та один сезон провів із Фонсекою. Потенційно з нього може вирости дуже сильний менеджер у системі "Шахтаря". Хто як не він знає приниципи побудови гри команди?

Автор: ФК "Шахтар"
  Тренерський штаб Луїша Каштру
Тренерський штаб Луїша Каштру

Повернення Срни можна сприймати, як ставку на майбутнє в плані головного тренера "Шахтаря. Зрозуміло, що Каштру вже 57 років, досвіду роботи з сильними командами чи здобутків він не має. Є багато ризиків, що на довго в Україні він може не затриматися. За час роботи Каштру в України Срна може отримати потрібний тренерський досвід. У разі того, якщо у португальця нічого не піде – заміна вже буде готова. Якщо в Каштру все вийде – Срна через 2 сезони стане його наступником.

З часом Срна може замінити Каштру

Не менше важливий інший аспект. Зараз "гірники" переживають так звану зміну поколінь. Триматися все на Тайсоні, Марлосі, Ісмаїлі вже не може. Провідним гравцям "гірників" вже за 30. Варто тут думати про розвиток молодих бразильців, які активно приходили до команди протягом минулого сезону.

У цій ситуації Срна може виявитися не менше корисним. За часів Луческу хорват був капітаном команди, де молоді бразильці робили перші кроки в європейському футболі та отримували розвиток. Звичайно, що в цій ситуації Даріо має певні уміння. Але одна справа розуміти ці принципи, зовсім інша – пояснювати їх іншим.

Єдиним великим мінусом у цій ідилії є непростий характер Срни. Під час кар'єри футболіста Даріо запам'ятався насамперед своєю працездатністю, лідерськими якостями, умінням вести за собою. Це швидше чесноти здобуті від народження, а не під час кар'єри футболіста. Надмірна емоційність і схильність до симуляцій в часи кар'єри точно не піде на користь вже Срні – тренеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рома" хоче купити Коваленка

Даріо Срна гра за "Шахтар" 15 років, під час яких провів 339 матчів, в яких забив 33 м'ячі.

Зараз ви читаєте новину «Для чого Срна повертається в "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути