Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 10:26

"Динамо" приїхало до Турина потусуватися – українська преса про розгром киян

"Динамо" приїхало до Турина потусуватися – українська преса про розгром киян
В одному з епізодів Роналду влучив у поперечку. Фото Рейтер

Українська преса понуро коментує чергової поразки "Динамо" в матчі з "Ювентусом".

"На жаль, матчі нинішнього" Динамо "проти грандів показали, команді поки не вдається знайти баланс і гармонійно розподілити сили на весь ігровий час - пише dynamo.kiev.ua. - Викладаючись на повну котушку в першому таймі, динамівці ледве повзали в другому. Виняток становить гра в Барселоні, коли другий тайм був проведений не гірше першого. цій команді, звичайно, важко змагатися з топами. Із здатних обіграти один в один у ній тільки Циганков і Шапаренко. Саме від них і виходить головна небезпека. Плюс до цього - відсутність нападника, плюс до цього - травма Буяльського, якого дуже не вистачало в Турині.

Чи могла гра проти "Ювентуса" закінчитися по-іншому? Напевно, могла в частині реалізації своїх моментів киянами. Що ж стосується пропущених м'ячів, на жаль ні. "Ювентус" награв саме на стільки забитих голів.

"Дивовижна ситуація виникла навколо виступу" Динамо "в груповому раунді Ліги чемпіонів - смакує zbirna.com - Кияни мають відмінні шанси зайняти третє місце в своїй компанії і продовжити виступ в єврокубках, але при цьому вони ризикують показати один з найгірших результатів в своїй історії по кількістю набраних очок в групі ЛЧ. За кількістю пропущених м'ячів це вже один з трьох найгірших сезонів (можна вляпатися в історію і з забитими м'ячами), а без перемог біло-сині закінчували груповий етап тільки двічі. Так що в матчі з "Ференцварошем" потрібна перемога, хоча і вона навряд чи врятує від попадання в Топ-5 абсолютно найгірших Ліг чемпіонів для "Динамо".

Із здатних обіграти один в один тільки Циганков і Шапаренко. Саме від них і виходить головна небезпека

На жаль, такий результат і очікувався, - "Футбум" цитує Йожефа Сабо. - Якщо в першому таймі "Динамо" зіграло більш-менш нормально, і навіть на рівних діяло з господарями поля, впевнено контролюючи м'яч, то після перерви незрозуміло що з киянами сталося. Склалося враження, що динамівці у другому таймі проявили зайву повагу до іменитого суперника, злякавшись своєї ж сміливості в першій половині гри. Був різкий контраст з першим таймом. Після третього пропущеного м'яча, кияни стали діяти вже розкуто, не особливо дбаючи про оборону, та й "Ювентус", який зробив кілька замін, з 66-ї хвилини фактично грав собі на втіху".

А от "Футбол-24" не лишив від киян каменя на камені. Особливо дісталося Віталію Миколенку

"Жінка-суддя вперше обслуговувала матч групового етапу Ліги чемпіонів. Ця історична подія не обійшлася без казусів. Перевірка VAR в моментах з можливим пенальті проти Вербіча та потенційним офсайдом у другому взятті воріт була або відсутньою, або дуже швидкою як для таких складних епізодів. З іншого боку Кенджьора також клав руки на спину Морати. Так, не настільки довго і очевидно, без прийому удушення, але з формальним приводом призначити. Але слухайте, це точно б щось змінило? Коли "Юве" вмикався, починав душити пресингом і швидкими контрами, ставало просто страшно.

Траплялись епізоди, коли Київ змушував суперника страждати, але їх було незрівнянно менше. Команда Луческу не показала тої особливої якості гри, щоб вимагати щось у суддівства. Та й це така підступна пастка, на яку ми настільки часто ловимось, що вже не помічаємо. Якщо щось не так, українці не шукають причин у собі, не хочуть знайти шляхи виправлення чи визнати помилки, а починають відразу тицяти на УЄФА, упереджених суддів, ставлення Заходу – на будь-яку гарно розписану причину.

Слухайте, повагу і той пієтет, з яким рефері обслуговують домашні матчі грандів, ще треба заслужити. Чи напрацювало Динамо на це в туринському матчі? Абсолютно ні. Якщо в українців 2-3 моменти спалаху якості за гру, то суперник у рази гостріший, креативніший і без офсайдів чи пенальті. Може, розгрому уникнули б, але проблема цих футболістів точно не в жінці-рефері, якій допомагали чоловіки у VAR-кімнатах та на лініях. Те, що бачила вона, судила без упередження і без істерії.

Коли Миколенко мінявся з К'єзою футболками у перерві, було певне здивування, нерозуміння і двозначність ситуації, але другий тайм розставив усе по місцях

Коли Миколенко мінявся з К'єзою футболками у перерві, було певне здивування, нерозуміння і двозначність ситуації, але другий тайм розставив усе по місцях. Ця команда талантів, воскреслих героїв і переоцінених виконавців приїхала не результат здобувати чи себе показати, а потусувати. Вичепити статусні сувеніри, обмінятися словами із суперзірками, яких нечасто знайдеш на українських полях, насолодитися атмосферою, яку їхній клуб втратив раніше на роки. З одного боку нічого страшного в поразці чи антуражі гри, який нагадував спаринг Динамо на зимових зборах проти команд з Норвегії чи Словенії, де клас різниться до непристойності.

З іншого – це Ліга чемпіонів, і тут чекаєш від команди іншого ставлення. Миколенко програв К'єзі перші 2 голи, навіть не наблизився до ривка Федеріко у третьому. Наївний захист, ніби проти тебе суперники з УПЛ, де навіть представники топ-6 не здатні навантажити оборону необхідним досвідом, аби та не розвалювалася потім під тиском справжніх геніїв. Віталій не зможе вирости у захисника бодай середняка топ-чемпіонату, якщо не гратиме кожного тижня проти найкращих. На атаку знову супер, питань нема. В обороні повільно як в ногах, так і мізках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу прокоментував поразку від "Ювентуса"

Вирішальний матч "Динамо" зіграє у вівторок, 8 грудня, вдома проти угорського "Ференцвароша". Перемога або нічия з рахунком – 0:0 чи 1:1 виводить киян до Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" приїхало до Турина потусуватися – українська преса про розгром киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути