Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 11:09

"Динамо" не змогло здолати дев'ятьох болгар

"Динамо" не змогло здолати дев'ятьох болгар
"Динамо" обіграло вдома "Локомотив", але цього виявилося мало: в гостях перед цим програли. Фото: favoritmarket.com

12 грудня 1979 року київське "Динамо" в 1/8 фіналу Кубка УЄФА виграло в софійського "Локомотива" - 2:1. Цього виявилося замало, бо в гостях кияни поступилися — 0:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" програло "льодяний" матч "Фіорентині"

Це вже був другий болгарський клуб, з яким зустрічалися підопічні Лобановського. В 1/32 кияни здолали софійський ЦСКА - 2:1 і 1:1.

На поле стадіону "Динамо" привезли спеціальні мати з соломою аби вберегти газон від морозів. Однак до цього справа не дійшла. 12 грудня було 8 градусів тепла

Кияни готувалися до матчу в грузинському Гантіаді. Натомість на поле стадіону "Динамо" привезли спеціальні мати з соломою аби вберегти газон від морозів. Однак до цього справа не дійшла. 12 грудня було 8 градусів тепла.

Динамівці розпочали дуже добре. На 40-й хвилині Блохін з пасу Хапсаліса відкрив рахунок. Ще за дві хвилини сам Хапсаліс подвоїв його. Болгари зрозуміли, від кого йде найбільша небезпека й спровокували Олександра на бійку. Він почубився зі Стойковим, і обоє побачили перед собою червону картку.

У другому таймі на поле спустився туман. У ньому захисники киян проґавили Дойчева, який вивалився на ворота й пробив у "дев'ятку". Ще за кілька хвилин болгари залишилися вдев'ятьох, але динамівці нічого не змогли з ними вдіяти.

Навесні "Локомотив" без варіантів програв в чвертьфіналі німецькому "Шутгарту" - 0:1 і 1:3. У півфіналі взагалі грали чотири німецькі клуби. Кубок УЄФА пощастило виграти франкфуртському "Айнтрахту".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не змогло здолати дев'ятьох болгар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути