Ексклюзиви
субота, 16 січня 2021 21:17

Тисне на суперників. Гладкий гандболіст став зіркою чемпіонату світу

Тисне на суперників. Гладкий гандболіст став зіркою чемпіонату світу
На офіційному сайті чемпіонату вказано іншу вагу Мвумбі – 89 кілограмів. Фото handballegypt2021.com

Гравець збірної ДР Конго з гандболу Готьє Мвумбі став справжньою зіркою соцмереж після першого туру групового етапу чемпіонату світу з гандболу в Єгипті. Вийшовши на матч з Аргентиною, він моментально прикував до себе увагу глядачів - зацікавила комплекція гравця, який, судячи з інформації з трансляції, важить 110 кг.

Мало хто повірив в ці дані, а аргентинське видання La Nacion повідомило про мінімальну вагу - 130 кг. Цікаво, що на офіційному сайті чемпіонату світу вказані інші зріст і вагу Мвумбі: 176 см і 89 кг.

У програному Конго матчі з Аргентиною (22:28) Мвумбі, який виступає за аматорський клуб Dreux AC з четвертого французького дивізіону, показав стовідсоткову реалізацію кидків - 4 з 4.

"Це неймовірно. Люблю популярність. Якщо люди говорять про мене, вони говорять і про Конго, про мою країну, і це найважливіше.

Для мене, як і для всієї команди, це мрія, що збулася. Всі ми почали грати в гандбол 20 років тому. І кожен, хто тільки починає займатися спортом, мріє зіграти на чемпіонаті світу. Тепер ми тут. Це дійсно мрія. Наші родичі в Конго пишаються нами. Ми в свою чергу будемо робити все, щоб вони не дарма нами пишалися.

Користуюся перевагами, яке дає мені статура. Так я вчиняю тиск на суперників, перемагаю в єдиноборствах і борюся за свою команду", - наводить слова Готьє VG.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканський спортмен побив рекорд у потрійному стрибку

Тим часом норвезька преса закликала зупинити чемпіонат світу в Єгипті через те, що ні організатори, ні глядачі не притримуються мінімальних карантинних правил.

Зараз ви читаєте новину «Тисне на суперників. Гладкий гандболіст став зіркою чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути