Ексклюзиви
неділя, 16 лютого 2020 20:11

Дайте забити гол – "Ювентус" помстився провокатору Матерацці

Сьогодні в чемпіонаті Італії буде зіграно центральний матч туру – "Лаціо" – "Інтер". Зараз на чолі таблиці перебувають три команди – "Інтер" і "Ювентус" мають по 54 бали, а "Лаціо" – 53.

5 травня 2002 року ці команди зіграли найбільш пам'ятний матч за всю історію. Перед останнім туром на "скудетто" претендували три команди – "Інтер" мав 69 балів, "Ювентус" – 68, а "Рома" – 67.

Усі троє грали на виїзді. Найважче було "Інтеру". Він грав проти "Лаціо" в Римі. "Лаціале" претендували на місце в єврокубках і для цього їм потрібна була перемога. Але власні уболівальники так не думали. Вони так боялися можливого чемпіонства "Роми", що вирішили підтримати гостей. Увесь римський стадіон зафарбувався в кольори "Інтера". Кожний доторк м'яча футболістами "Лаціо" провокував дикий свист на рідних трибунах.

"Це було схоже на якийсь сюрреалізм", – казав захисник "Лаціо" Стефано Фіоре.

Увесь римський стадіон зафарбувався в кольори "Інтера"

Першим не витримали нерви саме в гравців "Лаціо". На 12 хвилині їхній голкіпер Анжело Перуцці не втримав м'яч після навісу з кутового і кращий нападник "Інтера" Вієрі відправив його у ворота – 0:1.

Однак господарі й не думали здаватися. Дуже швидко чех Карел Поборскі встановив рівновагу – 1:1.

На 24 хвилині "Інтер" знову був попереду. Відзначився Луїджі Баджо – 1:2. Здавалося, перший тайм так і закінчиться. Однак фатальної помилки припустився захисник гостей словак Вратіслав Грешко. Він головою скинув м'яч на голкіпера Тольдо. Цей маневр підстеріг Поборскі, перехопив м'яч і зрівняв рахунок – 2:2. Після цієї помилки Грешко вигнали з команди.

  Карел Поборскі перехопив м'яч і пробив Тольдо
Карел Поборскі перехопив м'яч і пробив Тольдо

Цей гол остаточно підкосив гостей із Мілана. У другому таймі вони пропустили ще двічі. Від майбутнього "інтериста" Дієго Сімеоне та від Сімоне Індзагі й програли 4:2.

Можливо, на ситуацію вплинули уболівальники "Лаціо". У перерві вони дізналися, що "Ювентус" виграє в Удіне – 2:0, а "Рома"грає нульову нічию. Після цього вони змінили гнів на милість.

В останні 15 хвилин тренер "Інтера" Ектор Купер вирішив замінити "зубастика" Рональдо. В бразильця нічого не виходило і решту часу він проплакав на лаві запасних. Це був останній вихід Рональдо в футболці "Інтера". Влітку його продадуть в "Реал".

Останню спробу врятувати гру здійснив захисник "Інтера" Марко Матерацці. Він не соромився привселюдно благати гравців "Лаціо" здати гру.

– Дайте забити гол, – совістив він невдячних "лаціале". – Адже 2 роки тому я допоміг вам виграти скудетто.

Однак його голос залишився голосом волаючого в пустелі.

  Роналдо не приховував сліз
Роналдо не приховував сліз

Марко мав рацію. В такому ж останньому турі в 2000 році "Ювентус" випереджав "Лаціо". Однак під зливою програв "Перуджі" – 0:1 і втратив титул. Матерацці тоді був гравцем "Перуджі" й щосили волав у роздягальню "Ювентуса":

– Лаціо чемпіони, а ви – невдахи.

За два роки ситуація змінилася.

– Тоді ти сміявся, а тепер плачеш, – звернувся до Матерацці захисник "Юве" Антоніо Конте. – А я – щасливий!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Шевченко був нічним жахом "Інтера"

"Інтер" зуміє виграти чемпіонство лише в 2006 році, коли за участь у договірних матчах титул відберуть саме в "Ювентуса".

Зараз ви читаєте новину «Дайте забити гол – "Ювентус" помстився провокатору Матерацці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути