Ексклюзиви
неділя, 08 грудня 2019 11:53

Чому українські футболісти їдуть грати в Білорусь

Чому українські футболісти їдуть грати в Білорусь
Євген Хачеріді підписав контракт з "Динамо" Брест на 2 роки.

З 2020 року у Білорусі працюватимуть двоє колишніх символів чемпіонату України: футболіст Євген Хачеріді і тренер Юрій Вернидуб. А є ще Артем Мілевський та Олександр Нойок, Олексій Хобленко чемпіони

Що приваблює наших у чемпіонаті Білорусі?

Рівень місцевого футболу невисокий. Українській футболісти та тренери здатні робити там різницю.

В Білорусі бракує футбольних імен, місцевим школам ніяк не вдається виховати бодай середніх за європейськими мірками футболістів. Головна "зірка" тамтешнього футболу – Олександр Глєб. Так, переможець Ліги чемпіонів -2009 у складі "Барселони". Але йому вже 38, грає за "Іслоч" - п'яту команду країни.

Олександр Нойок зробив хорошу рекламу українському футболу. Футболіст, який особливо не був успішним в Україні, став одним з найкращих в Білорусі. Спочатку у "Динамо", Мінськ, а потім у Бресті.

Чемпіонат Білорусі розвивається. Раніше головним клубом був БАТЕ, який не мав конкуренції в чемпіонаті. Зараз з'явилося "Динамо" Брест, яке має хороші фінансові можливості завдяки китайським інвесторам. "Шахтар", Солігорськ та "Динамо", Мінськ теж мають амбіції. Тому попит на хороших гравці зростає.

Брест та БАТЕ можуть платити окремим гравцям по 20 тисяч доларів на місяць


В Білорусі кожна команда прив'язана до великого підприємства, яке опікується футбольним клубом. Проблем із фінансування немає. Можливо, суми не такі великі, як в українських грандах, чи російських клубах, але зарплата налходить вчасно. "Динамо", Брест та БАТЕ можуть платити окремим гравцям по 20 тисяч доларів на місяць.

Українці не потребують адаптації. В побуті та кліматі між Україною та Білорусією багато спільного. Футболістам з України не потрібно перелаштовуватися, вчити мову, звикати до футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мілевський розплакався після завоювання чемпіонства у Білорусі

Чемпіонат Білорусі проводиться за системою весна –осінь. В сезоні-2019 чемпіоном країни став "Динамо" Брест, який випередив БАТЕ на 5 очок. Третє місце зайняв "Шахтар", Солігорськ.

Зараз ви читаєте новину «Чому українські футболісти їдуть грати в Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути