вівторок, 19 січня 2021 21:00

Чому ексзірка "Барселони" приїхала в "Олімпік"

Чому ексзірка "Барселони" приїхала в "Олімпік"
Яя Туре 2 сезони грав в Україні. Фото: Reuters

37-річний івуарієць Яя Туре, колишня зірка "Ман Сіті" та "Барселони", увійде в тренерський штаб донецького "Олімпіка". Туре працюватиме помічником наставника олімпійців Ігоря Климовського.

Зіркові часи Туре вже минули. Він був лідером середини поля "МС" до приходу в команду Хосепа Ґвардіоли. Після цього його кар'єра покотилася донизу. Останній сезон Яя догравав в чемпіонаті Китаю. Як футболіст він вже нікому не цікавий. Може бути тільки маркетинговим чи піарходом. Враховуючи наслідки пандемії коронавірусу, зайвих грошей для таких кроків вже не має. Тому потрібно вчасно здійснювати перехід із гравця в тренери.

Поки йде навчання на тренерську ліцензію, потрібно здобувати відповідний досвід. Шанси, що покличуть в серйозні клуби відразу працювати майже немає. Зірковий час Туре вже минув років п'ять тому. Його гра вже призабулася. Останні його сезони –це більше протистоянні з Ґвардіолою.

Авторитет Туре може серйозно вдарити по головному тренеру команди

"Олімпік" співпрацює із футбольним менеджером Дмитро Селюком, який славиться роботою із гравцями африканського походження. В клубі вже є два гравці Селюка – Беніто та Карго. Тепер прийшов час приєднатися до команди і Туре. Колишній футболіст має отримати перші навики роботи в ролі тренера. Переймати досвід на рівні УПЛ. Російською мовою Яя володіє, бо свою часу грав в іншому донецькому клубі - "Металурзі".

Тільки хіба це піде на користь "Олімпіку"? Звичайно, що прихід такого іменитого гравця – дуже добрий піархід за мінімальні гроші. Але у донецької команди не так багато вболівальників, щоб з цього мати хоч якісь дивіденди. Клуб бере своє завдяки командній грі, атмосфері в середині команди. Авторитет Туре може серйозно вдарити по головному тренеру команди Климовському. Він просто може втратити контроль над командою. Можливо, це навіть зроблено спеціально із перспективою роботи саме Туре головним тренером команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна готується стати головним тренером "Шахтаря"

Яя Туре грав за "Беверен", "Металург" Донецьк, "Монако", "Олімпіакос", "Барселону", "Ман Сіті", "Цендао Хейню". Виграв 2 рази чемпіонат Іспанії та 3 рази чемпіонат Англії. Переможець Ліги чемпіонів та Кубка африканських націй.

Зараз ви читаєте новину «Чому ексзірка "Барселони" приїхала в "Олімпік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути