Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 13:17

Червоненко сам фінансує діяльність очолюваного ним Нацагенства

Голова національного агентства з питань підготовки і проведення Євро-2012 Євген Червоненко розкритикував Кабінет Міністрів за погане фінансування цієї структури.

"Кабмін практично до сих пір не фінансує. А якщо я скажу ті статті фінансування, то це смішно, у нас немає жодної машини", - сказав Червоненко.

З його слів, йому доводиться фінансувати діяльність агентства і низку проектів під ЧЄ-2012 самому: "Знову, як і з фінансуванням агентства, це будуть мої приватні гроші, левова частка. Не дають грошей - і все".

Не дивлячись на низьке фінансування, Червоненко обіцяє, що ЧЄ-2012 в Україні відбудеться, оскільки є зацікавлені в цьому бізнесмени, готові вкладати гроші.

"Коломойського, Ярославського, Климова, Димінський готовий. Вони готові вкладати, вони вкладають в свою країну", - сказав Червоненко.

З його слів, Світовий банк готовий надати 1,5 млрд. доларів під ЧЄ-2012, але за умови держгарантії, а Кабмін не хоче її давати.

"Тут політика: не хочуть підвищувати дефіцит платіжного балансу, кількість заборгованостей. Я не розумію, коли беруть кредити на проїдання. Завдяки кредиту СБ ми отримаємо не Євро, ми отримаємо прибутки для країни", - заявив Червоненко.

Червоненко повідомив, що він разом з Федерацією футболу України готує доповідь Президенту, прем"єру, Раді з приводу ситуації з фінансуванням агентства і має намір подати його до кінця березня.

За матеріалами: "Українські новини"
Зараз ви читаєте новину «Червоненко сам фінансує діяльність очолюваного ним Нацагенства ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути