вівторок, 09 вересня 2008 14:54

Черновецький "зажав" квартиру для чемпіонки Олімпіади-2008

Черновецький "зажав" квартиру для чемпіонки Олімпіади-2008
Лише двоє призерів Олімпійських ігор отримали квартири в Києві, інші задовольнилися лише преміями.

Київський міський голова Леонід Черновецький привітав спортсменів-киян, які брали участь у ХХІХ літніх Олімпійський іграх у Пекіні.

"Українські спортсмени завоювали 27 олімпійських нагород, обігнавши безліч країн. Це був хороший шанс заявити про себе, як про велику спортивну країну напередодні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, і ми це зробили. У свою чергу київська влада зробить все для того, щоб спортивна слава України була на висоті. Київ та кияни пишаються олімпійцями, які довели своїми перемогами, що Україна – одна з найсильніших спортивних держав світу", – підкреслив Леонід Черновецький.

Після промови Черновецький вручив ордери на квартири Василю Федоришину та Роману Гонтюку.

Знаки Пошани від Київського міського голови отримали 15 спортсменів. Почесною грамотою міський голова нагородив 38 учасників Олімпіади, а подяку від мера отримали 64 спортсмени.

Шість призерів Олімпійських ігор отримали грошові винагороди: за перше місце – 15 тис. грн., за друге – 10 тис. грн., за третє – 7 тис. грн. Грошові премії також отримали і тренери спортсменів-переможців.

Зокрема, Інна Осипенко-Радомська, Майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, за перше місце отримала грошову премію у розмірі 15 тис. грн., а її тренер Сергій Дубінін отримав 7,5 тис. грн.

Заслужений майстер спорту з вільної боротьби, срібний призер ХХІХ літніх Олімпійських ігор Василь Федоришин отримав 10 тис. грн., а його тренер Георгій Бураков отримав 5 тис. грн.

По 7 тис. грн. отримали Заслужений майстер спорту з вільної боротьби, бронзова призерка ХХІХ літніх Олімпійських ігор Микульчин Ірина, Заслужений майстер спорту з вільної боротьби Тарас Данько, Заслужений майстер спорту з художньої гімнастики Анна Безсонова та Заслужений майстер спорту з дзюдо Роман Гонтюк. Тренери цих спортсменів, а саме Іван Кулєшов, Григорій Данько, Віктор Кощавцев відповідно отримали 3,5 тис. грн., Ірина Дерюгіна та Альбіна Дерюгіна отримали по 1,75 тис. грн.

Нагадаємо, як зазначалося раніше в НОК України та КМДА, квартири отримають всі золоті призери олімпіади, а Інна Осипенко-Радомська від Черновецкого замість квартири дочекалася лише 3 тис. доларів.

"Моє місто"

Зараз ви читаєте новину «Черновецький "зажав" квартиру для чемпіонки Олімпіади-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути