Ексклюзиви
субота, 19 липня 2008 17:57

Черновецький офіційно почав демонтаж "Троїцького" (ФОТО)

Сьогодні в Києві знову розпочалися роботи з демонтажу торговельно-розважального центру "Троїцький" біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

Заступник голови КМДА Віталій Журавський зазначив, що сьогоднішній день вважається першим законним днем початку демонтажу наземної частини ТРЦ на площі Троїцький.

- Ви знаєте, що була підписана угода між "Юджином", КМДА та Державним управлінням справами. Але цю угоду не погоджував Кабінет міністрів. Більше того Міністерство юстиції України звернулося до Господарського суду, і оскаржило положення цього договору. Лише вчора особисто від віце-прем"єра Івана Васюника ми отримали офіційний документ – витяг з протоколу N 35 засідання Кабінету міністрів від 16 липня цього року. Цим документом зобов"язали віце-прем"єра повідомити нас, Державне управління справами й ТЗОВ "Юджин" про те, що Міністерство юстиції відкликало позовну заяву до Господарського суду, не оспорює текст договору і не заперечує проти жодного його пункту, – сказав Журавський.

За словами заступника голови КМДА, учора ввечері після 21 години відбулася зустріч Київського міського голови Леоніда Черновецького з представником "Юджину" Вадимом Новінським. Під час зустрічі було погоджено, що інвестор повністю згоден з текстом протоколу N 35 Кабінету міністрів від 16 липня 2008 року. Тобто узгоджені всі абсолютно деталі, зазначив Журавський.

Також, за його словами, вчора Міжвідомча комісія Кабміну погодила суму на компенсацію з місцевого бюджету щодо демонтажу наземної частини торговельно-розважального центру "Троїцький". Ця сума становить 28 мільйонів гривень з міського бюджету.

- Ви знаєте, що якщо сума є надто великою, то представники міста звертаються в Кабмін, і Міжвідомча комісія повинна погодити виділити кошти в міський бюджет. Лише вчора ввечері таке погодження ми отримали, – зазначив Журавський.

Учора відбулася сесія Київської міськради, на якій депутати внесли зміни до бюджету міста, і виділили 28 мільйонів гривень для демонтажу комплексу.

Заступник мера додав, що вночі, після завершення усіх процедур, вони зібрали бригаду, і з восьмої години ранку почали роботи.

- Тобто цей день є офіційним днем початку демонтажу з юридичної точки зору. Бо все, що велося до цього часу, було не зовсім законне, - зауважив він.

- Леонід Черновецький після підписання угоди законно починав демонтаж. Але ж ми не знали, Кабмін шкодитиме нам і оспорюватиме договір, – каже Журавський.

За словами заступника, якби київській владі не ставив палки в колеса Кабінет міністрів, то вже ці роботи були б на 50 відсотків завершені.

Уся ця процедура, як стверджують спеціалісти, займає три місяці. Але оскільки певна частина роботи зроблена, і роботи проводитимуться у дві зміни, на переконання Журавського, комплекс демонтують набагато раніше, зважаючи на політичний аспект підготовки до Євро-2012.

Журавський зазначив, що президент УЄФА Мішель Платіні "в курсі" з приводу відновлення робіт.

- Офіційної якоїсь відповіді ми ще не отримали, бо, гадаю, коли ми йому послали телеграму, він ще спав, – сказав Журавський.

Роботи з демонтажу здійснює "Київметробуд".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький офіційно почав демонтаж "Троїцького" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути