Ексклюзиви
субота, 15 травня 2021 11:09

Сепаратисти зірвали фінал Кубка України в Харкові

Сепаратисти зірвали фінал Кубка України в Харкові
Домагой Віда 4 роки відіграв у Києві. Фото: "Шахтар"

15 травня 2014 року в Полтаві відбувся фінал Кубка України з футболу. Київське "Динамо" з новим тренером Сергієм Ребровим обіграло донецький "Шахтар" – 2:1 і стало володарем трофею.

Матч мав відбутися в Харкові, де інспіровані Росією сепаратисти провели кілька гучних акцій і навіть захопили обласну адміністрацію. Плюс 2 травня того року в Одесі сталися сутички між беззбройними футбольними фанатами "Чорноморця" й "Металіста" з одного боку й озброєними сепаратистами та завезеними росіянами– з іншого. Зіткнення закінчилися пожежею і масовою загибеллю сепаратистів на Куликовому полі. Враховуючи це, федерація футболу вирішила перенести фінал з Харкова до Полтави й провести його без глядачів. Однак масова акція протесту київських ультрас мала успіх – Анатолій Коньков і федерація вирішили зіграти матч із глядачами.

Це була перша гра за трофей для 40-річного тренера "Динамо" Сергія Реброва, який очолив команду після відставки Олега Блохіна. Кияни відзначилися першими: після розіграшу кутового на 40-ій хвилині бив Домагой Віда. Захисник "Шахтаря" Олександр Кучер головою намагався перекинути м'яч через ворота, але лише перекинув через голкіпера Андрія П'ятова – 1:0. Ще через 3 хвилин після виконання штрафного з лівого флангу атаки Віда випередив того ж таки Кучера й головою відправив м'яч у сітку – 2:0.

У другому таймі Дуглас Коста скоротив відставання, але на більше підопічних Мірчі Луческу не вистачило – 2:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ребров вимагає підписати Ярмоленка й Сидорчука

Наступного року "Динамо" під керівництвом Сергія Реброва виграє і чемпіонат і Кубок України. Загалом Ребров пропрацював у "Динамо" три роки й виграв два чемпіонати України. Сепаратисти більше не влаштовували масових безладів ні в Харкові, ні в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти зірвали фінал Кубка України в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути