Ексклюзиви
пʼятниця, 08 березня 2019 00:26

Чому "Челсі" розтрощив "Динамо"

Чому "Челсі" розтрощив  "Динамо"
Вілліан знову відзначився у воротах "Динамо". Фото:Reuters

" Челсі" у першій грі розгромив "Динамо" 3:0 в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Олександр Хацкевич не здивував складом. Вийшли ті самі гравці, що у суботу проти "Десни", тільки місце травмованого Соля зайняв Русин. Вийшло, що динамівців зіграли із 10 українцями в складі та одним легіонером – поляком Кендзьорою. Центральний півзахисник Буяльський знову грав на фланзі на позиції дискваліфікованого Вербича. Але Віталія більше тягнуло у звичний центр поля.

Напротивагу цьому Маурціо Саррі використав широку ротацію. Відразу 7 нових гравців вийшли у старті у порівнянні з попереднім матчем проти "Фулхему". Лідери Азар та Канте залишилися на лавці запасних. Свій шанс отримали деякі гравці, які програють конкуренцію.

Саррі використав ротацію в матчі проти "Динамо"

Динамівці вирішили зіграти від оборони, розраховуючи в першу чергу на надійність власної оборони. Атака будувалася через контратаки та стандарти. Господарі поля обрали тактику так званого рваного темпу, коли в певні відрізки збільшували швидкості, але брали перепочинок. Трьом атакувальним гравцям " Челсі" - вже за тридцять. Тому високий темп вони не здатні витримати протягом всієї гри. Відчувши на початку другого тайму, що гравці втомилися Саррі відразу провів заміни, випустивши свіжих футболістів.

Не зовсім вдало зіграв півзахист "Динамо". Гравці " Челсі" мали багато свободи в середині поля. Могли довільно розігрувати м'яч без будь- якого спротиву. Жовті картки в першому таймі для Шепелєва та Буяльського – тільки підтвердили, що середина поля динамівців просто не встигла за суперником. При тому, про підтримку атаки мова не йшла взагалі.

"Челсі" використав свою перевагу на флангах. Досвідченні Вілліан та Педро раз за разом створювали проблеми Кендзьорі та Миколенку. Флангові захисники "Динамо" часто опинялися без допомоги Буяльського та Циганкова при атаках суперника. Саме із флангів прийшли всі три голи у ворота Бойка.

" Челсі" використав свою перевагу на флангах

Після травми Соля та дискваліфікації Вербича особливі сподівання були на Циганкова. Але 21 річний лідер киян провів не найкращий матч. Весною поки Циганков не може знайти свою топову гру.

В останні 10 хвилин гри " Челсі" віддав ініціативу гравцями "Динамо". Кияни могли скористатися із цього, але свої моменти так і не реалізували. Посилили гру із лавки запасних Гармаш та Сідклей. Можливо, цих гравців варто було випустити раніше. Третя заміна так і не була використана. Під кінець гри динамівці пропустили ще одну результативну атаку суперника.

На сьогодні клас команд – різний. Поки що "Динамо" зарано розраховувати на прохід команд рівня " Челсі". За тиждень підопічні Хацкевича мають стрибнути вище голови, створити справжню сенсацію, щоб пройти до чвертьфіналу Ліги Європи.

Стемфорд Брідж, Лондон

"Челсі" - "Динамо" 3:0

Голи: Педро (17), Вілліан (65), Гадсон-Одой (90)

Попередження: Шепелєв (9), Буялський (41)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній гравець "Шахтаря" став злим генієм "Динамо"

Матч -відповідь між "Динамо" та " Челсі" відбудеться 14 березня на НСКа Олмпійський .

Зараз ви читаєте новину «Чому "Челсі" розтрощив "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути