Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 09:40

Цей матч стане легендою і його згадуватимуть через десятиліття – Грачов

Цей матч стане легендою і його згадуватимуть через десятиліття – Грачов
Віктор Грачов радіє, що "Шахтар" навчився грати в обороні. Фото ФК "Шахтар"

"Шахтар" учора переписав свою історію, – вважає колишній форвард гірників Віктор Грачов. – Цей матч стане легендою і його згадуватимуть через десятиліття. Раніше донеччани мали перемогу над невмотивованою "Барселоною", а вчора вони здолали розлючений попередньою поразкою "Реал". Тому категорично не погоджуюся із думкою, що іспанський суперклуб недооцінив "Шахтар". Ніякої недооцінки й бути не могло. Обидві команди боролися за перемогу і її здобув сильніший. Після вчорашньої перемоги ніхто не може сказати, що "Шахтарю" пощастило. Все було закономірно.

– Наша команда вибудувала дві лінії оборони й грала в захисті дуже чіпко, – каже Віктор Олександрович. – Сталося те, про що я говорив давно: якщо якийсь тренер навчить "Шахтар" терпіти в обороні, грати сціпивши зуби, мучитися, рахуючи хвилини, що залишилися – "Шахтар" стане суперклубом. Ми вміємо грати в атаку, це визнають усі. Але тепер ми навчилися грати в обороні. Мабуть, це наслідки серпневого розгрому від "Інтера". Але факт залишається фактом: з таким "Шахтарем" буде важко не тільки "Реалу", а й будь-якому суперклубу.

Якщо якийсь тренер навчить "Шахтар" терпіти в обороні, грати сціпивши зуби, мучитися, рахуючи хвилини, що залишилися – "Шахтар" стане суперклубом

Два пропущені м'ячі – не провали в обороні. Удар Модрича навряд чи хто взяв би, а помилку Марлоса не можна назвати заслугою "Реала". Фактично ми зіграли в обороні безпомилково. Радий за Віктора Корнієнка. Учорашній гравець "Маріуполя" тепер може претендувати на місце в збірній. І байдуже, що зліва в обороні там грають Михайличенко, Соболь і Миколенко.

Могли ще забивати в нападі, але тоді всі сказали би, що "Реал" несправжній. В другому таймі не вистачило свіжості в ухваленні рішень. Якби в запасі було бодай три гравці, можна було забивати ще.

Окремо хочу сказати про основний склад. Не можна називати цих хлопців третім чи четвертим складом. Якщо вони в "Шахтарі", то, значить, мають клас, якості й талант. Вчора в Мадриді цей талант проявився найбільш яскраво. І я тепер не знаю, яким буде стартовий склад "Шахтаря" в наступній зустрічі. Каштру матиме головний біль, але це приємний біль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ослаблений коронавірусом "Шахтар" обігрував "Реал"

В іншому матчі групи міланський "Інтер" зіграв удома внічию – 2:2 з німецькою "Боруссією", Менхенгладбах.

Зараз ви читаєте новину «Цей матч стане легендою і його згадуватимуть через десятиліття – Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути