неділя, 04 лютого 2018 14:06

Чого очікувати від мегабою Усик - Гассієв

Чого очікувати від мегабою Усик - Гассієв
Бій Усика з Гассієвим повинен відбутися в травні в Саудівській Аравії. Фото: tass.ru

Після опівночі в Сочі завершився другий півфінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі між росіянином Муратом Гассієвим та кубинцем Юніером Дортікосом. Нокаутом у 12 раунді переміг 24-річний осетин і став суперником українця Олександра Усика у фіналі WBSS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик і російський фіналіст WBSS провели першу дуель поглядів

Яким може бути вирішальний бій?

1. Поєдинок Гассієв-Дортікос дещо підрівняв шанси суперників у фіналі. До нього великим фаворитом турніру вважався Усик. Гассієв показав, що зростає від бою до бою, вміє вдало варіювати тактику, збагачує технічний арсенал. А в 12 раунді він просто "виніс" свого суперника –досі непереможного і дуже грізного представника кубинської школи боксу.

У фіналі може бути лише два результати – перемога Усика за очками або Гассієва нокаутом

2. У фіналі може бути лише два результати – перемога Усика за очками або Гассієва нокаутом. Ударної міці Усика звалити "залізного" осетина не вистачить. Як і технічного арсеналу та працездатності Гассієва бракуватиме, щоб перебоксувати українця.

3. В бою з Дортікосом Гассієв віддав перші чотири раунди, фактично відпочиваючи. Зберіг сили, щоб домінувати над суперником, починаючи з п'ятого, і спуртувати в самому кінці бою та добити його, зовсім не "вимотаного". Усик повинен з перших раундів змусити осетина працювати.

4. Під керівництвом американського тренера Джеймса Алі Башира – до вересня 2016 року - Усик діяв дуже обережно, без ризику, більше працював на ногах і маневрував. Із Сергієм Ватаманюком його стиль змінився - він менше рухається, частіше входить у середню дистанцію, "зарубається". Його бокс став більш видовищний. Але якщо це "пронесло" з попередніми суперниками, то з Муратом Гассієвим слід діяти все-таки значно стриманіше – сповідувати "дистанційний" бокс, більше рухатись і жодних розмінів. Один пропущений удар може завершити поєдинок.

У куті росіянина досвідчений американець Абель Санчес - тренер найкращого середньоваговика планети, казахстанця Геннадія Головкіна. Молодий Сергій Ватаманюк поки не зробив собі імені в боксі. Це перевага Гассієва.

5. Бій проти росіянина має показати, наскільки виправдані заяви і наміри Усика перейти у надважку вагу та зустрітися там з британцем Ентоні Джошуа. Пройде такого панчера, як Гассієв, витримає його "бомби" – можна переходити. Програє – краще залишатися у цій вазі.

Фінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) у першій важкій вазі – до 90,7 кг – пройде 11 травня у Джидді, Саудівська Аравія. В ньому визначиться абсолютний чемпіон світу, а також володар трофею Мухаммеда Алі. Переможець фіналу отримає $4 млн., хто програє - $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Чого очікувати від мегабою Усик - Гассієв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути