вівторок, 08 квітня 2008 17:44

Будівництво стадіону "Дніпро" йде ударними темпами (ФОТОРЕПОРТАЖ)
16

Рівень розвитку інфраструктури, невід"ємною частиною якого є стадіон, завжди вважався візитною карткою процвітаючого клубу. Зовсім скоро суперсучасний стадіон з"явиться і в Дніпропетровську. Ідеz будівництва нової арени в Дніпропетровську з"явилась ще 2004-му році, а утілювати її в життя буде компанія "Hochtief" - одна з найбільших будівельних компаній в світі. Загальна вартість проекту на сьогоднішній день складає 40 000 000 євро.

Новий стадіон "Дніпра" буде дуже схожий на арену німецького клубу "Боруссия" (Менхенгладбах). Проект стадіону, який буде побудований на місці колишнього стадіону "Металург", складався з урахуванням всіх вимог ФІФА і УЄФА, тому на ньому можна буде проводити матчі будь-якого рівня під егідою цих організацій.


В даний момент, ударними темпами йде облагороджування території, прилеглої до чаші стадіону "Дніпра", що будується. Почато асфальтування майданчика перед входом в VIP-корпус - зараз укладається перший, грубозернистий шар. На решті території вже лежить щебінь, на якій залишилося укласти асфальт. Це буде зроблено після завершення всіх робіт з комунікаційними мережами.


Що стосується мереж, то окрім частини стадіону, у розпалі роботи на каналізації по вулицях Херсонською і Щорса. Також з цих вулиць вже зроблено два водопровідні введення в мережу на стадіоні.


До завершення підходить такий трудомісткий і довгий процес, як обробка приміщень VIP-корпуса. Залишилося навести останні штрихи на третьому і четвертому поверхах, а також на сходових прольотах - і в будівлю можна "заселятися".


Приблизно на 90% завершений монтаж огорожі арени. Секції стоять по всьому периметру, і лише подекуди залишилося зробити їх остаточне прирізання. На 50-60 відсотків зроблені роботи на південних і північних сходах. Продовжується реконструкція будівель на вхідній групі. І відзначимо, що на стадіоні вже з"явилися перші атрибути контрольно-пропускної системи уболівальників - кіоски для охорони і кас.

Офіційний сайт ФК "Дніпро"




Зараз ви читаєте новину «Будівництво стадіону "Дніпро" йде ударними темпами (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути