середа, 07 травня 2008 08:57

Брайант став найкориснішим гравцем сезону в НБА (ФОТО)

 
Захисник "Лейкерс" Кобі Брайант вперше в своїй кар"єрі став володарем титулу найкориснішого гравця НБА за підсумками сезону.

За попередні 11 років виступів в найсильнішій лізі світу кращим результатом Брайанта було третє місце в голосуванні журналістів з визначення MVP чемпіонату (у сезонах-2002/03 і 2006/07) - не дивлячись на те, що за підсумками двох попередніх регулярних першостей Брайант ставав кращим снайпером.

У нинішньому сезоні 82 представники ЗМІ поставили Брайанта на перше місце в голосуванні, а всього баскетболіст набрав 1105 очок. Друге місце зайняв розігруючий "Нью-Орлеана" Кріс Пол (28 перших місць, 889 очок), третім фінішував форвард "Бостона" Кевін Гарнетт (15, 670), а четвертим став форвард "Клівленда" Леброн Джеймс (1, 438).

Середні показники лідера "Лейкерс" в сезоні становили 28,3 очка, 6,3 підбора, 5,4 результативної передачі і 1,8 перехоплення за гру. При цьому Брайант виходив на майданчик у всіх 82 зустрічах регулярного чемпіонату - не дивлячись на травму мізинця, отриману по ходу турніру. До речі, останнім представником каліфорнійського клубу, який завойовував титул MVP сезону, був Шакіл О"Ніл в сезоні-1999/2000.

"Все це немов в кіно, це не наяву. Такий чудовий сезон можна завершити тільки одним способом - вигравши чемпіонат, - заявив Брайант незадовго після того, як НБА офіційно оголосила ім"я найціннішого гравця-2007/08. - Це нагорода, яку неможливо виграти поодинці. І я нескінченно вдячний за це своїм партнерам. Це моя команда, це мої брати".

"Спорт-Экспресс"

Зараз ви читаєте новину «Брайант став найкориснішим гравцем сезону в НБА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути