четвер, 27 березня 2008 15:04

Болівійський футбольний клуб підписав контракт з президентом країни

47-річний президент Болівії Ево Моралес підписав контракт з футбольним клубом "Літорал", який виступає в чемпіонаті Ла-Паса (столиці країни). Моралес включений в резервний склад команди, головним спонсором якої є управління Національної поліції. У випадку, якщо в нинішньому році "Літорал" набере певну кількість очок в передбачених календарем турнірах, команда отримає право заявитися в чемпіонат Болівії.

Головна мета цього кроку болівійського президента - привернути увагу громадськості до правила ФІФА на проведення футбольних матчів в умовах високогір"я. На початку березня Міжнародна федерація футболу ратифікувала документ, згідно з яким на матчі, заплановані на висоті понад 3000 метрів, команди повинні приїжджати за два тижні до початку, щоб встигнути акліматизуватися.

Оскільки в міжнародному календарі такі паузи під час національних чемпіонатів, гравці з яких приїжджають в збірні, не передбачені, збірна Болівії не може приймати своїх суперників в Ла-Пасі, який розташований на висоті 3500 метрів. Фактично це означає заборону матчів на високогірних стадіонах. Моралес намагається добитися скасування цього закону, який, на його думку, порушує права людини.

В середині березня він брав участь в товариському матчі проти команди Дієго Марадони, а минулого року зіграв у футбол на крижаному схилі однієї з найвищих вершин Болівії.

Lenta.Ru
Зараз ви читаєте новину «Болівійський футбольний клуб підписав контракт з президентом країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути