Ексклюзиви
субота, 14 лютого 2009 16:50

Боксер втратив два чемпіонські пояси через зайву вагу

Боксер втратив два чемпіонські пояси через зайву вагу

Давно не було такого у боксерському світі, щоб боєць втрачав свої титули не на рингу, а ще після зважування. Чемпіон світу за версією IBF і WBO в легкій вазі Нейт Кемпбелл не зміг укластися в п"ятничному офіційному зважуванні перед боєм з обов"язковим претендентом на чемпіонський пояс IBF південно-африканцем Алі Фунекою. Про це повідомляє Allboxing.ru.

Спочатку ваги під Кемпбеллом показували 138 фунтів (62,6 кг), що на три фунти більше необхідного ліміту. За дві години, які відводяться правилами для повторного зважування, Кемпбелл скинув всього півфунта. Фунека ж уклався з першої спроби - 133,5 фунта (60,6 кг). До честі претендента, він і його команда не почали прискіпуватися до такої помилки суперника. У разі своєї перемоги Фунека забере обидва пояси, а у разі успіху Кемпбелла обидва титули стануть вакантними.

Мені вже 36, і я більше не можу це зробити

"Фізично і психологічно зі мною все гаразд, але подія мені, природно, не сподобалась, - сказав Кемпбелл каналу ESPN. - Я зробив все, що було в моїх силах, щоб скинути вагу. Я розумію, що це непрофесійно, але я не можу укластися в рамки легкої ваги. Мені вже 36, і я більше не можу це зробити. Я думав, що мені не складе труднощів скинути цю пару фунтів".

Менеджер боксера Тері Грекас подякував Фунеку і його промоутеру, Седріку Кушнеру, за те, що ті не стали скасовувати поєдинок, і завірив, що після цього бою Кемпбелл перейде в першу напівсередню вагу. Там-то вже такого трапитися не повинно, пише gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Боксер втратив два чемпіонські пояси через зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути