пʼятниця, 16 листопада 2007 10:48

Бобі Робсон збирається завершити тренерську кар"єру

Сер Бобі Робсон, якому вже 74 роки, заявив, що, мабуть, більше не працюватиме головним тренером із-за поганого стану здоров"я, інформує www.eurosport.ru.

Патріарх тренерського цеху в даний момент трудиться консультантом ірландської федерації футболу. Він заступив на цю посаду в січні 2006 року, одночасно з тим, як наставником збірної Ірландії став Стів Стонтон. У жовтні Стонтон був звільнений за невдалий виступ у відбірковій кампанії до Євро-2008, і його місце тимчасово зайняв Бобі Робсон. Але після гри з Уельсом, останньої для ірландців в кваліфікаційному турнірі, сивоволосий фахівець залишить тренерський місток.

- В той час, коли підписував контракт, я відчував себе у повному порядку. Мені міг би позаздрити хоч сам Тарзан. Я віддавав собі звіт, що потягну роботу  і зумію надати Стіву кваліфіковану допомогу. Але зараз здоров"я вже дає про себе знати.У моєму мозку знайшли невелику пухлину, яку потрібно видалити. Мені стає все важче, - сказав Робсон.

Робсон віддав футболу 57 років свого життя, встигнувши пограти і потренувати в Англії, Іспанії, Португалії, Нідерландах і Канаді. Під його керівництвом родоначальники футболу пробилися в півфінал Кубка миру-1990. Як консультантові збірної Ірландії, Бобі Робсону необхідно було допомагати Стіву Стонтону, який до цього не мав досвіду роботи з національними командами. Але тандем не зумів досягти поставленої мети.

- Мені подобалася ця посада, і я жалкую, що зробив, мабуть, не все, що міг, - признався Робсон. - Стів працював не покладаючи рук, тому я хочу до кінця дотримати умови контракту і поїхати на останній матч до Кардіффа.

У відповідь на питання про свої плани фахівець заявив:

- Вони цілком залежать від здоров"я. Знання і ентузіазм залишилися при мені, але цілком можливо, що я більше так і не вийду на полі.
Зараз ви читаєте новину «Бобі Робсон збирається завершити тренерську кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути