Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 16:58

Боббі Робсона назвали "Людиною 2007 року"

Боббі Робсона назвали "Людиною 2007 року"
Колишній головний тренер збірної Англії, сер Боббі Робсон отримав премію "Людина 2007 року" в номінації "Життєві досягнення". Ця премія покликана відзначити його внесок у розвиток англійського футболу як гравця, так і тренера більш ніж за півстоліттям. Робсон, якому 73 роки, до останнього часу працював консультантом в збірній Ірландії.

Робсон зіграв 20 матчів за англійську збірну, забив 4 м"ячі, проте популярність йому принесла його тренерська кар"єра. Свого часу він був наставником голландського "ПСВ", португальських "Спортінга" і "Порту", каталонської "Барселони", виводив в Кубок УЄФА англійський "Іпсвіч". На рівні збірних він досяг успіхів з англійською національною командою, вивівши її в півфінал ЧС-1990 в Італії. Саме Робсон розгледів в Роналдо його неабиякий талант, а також дав путівку в життя Жозе Моуріньо.

Раніше ця премія вручалася Бьорну Боргу (2006), Пеле (2005), серові Яну Ботаму (2004), а в 2001 р. її отримав сер Алекс Фергюсон, повідомляє www.newsland.ru.
Зараз ви читаєте новину «Боббі Робсона назвали "Людиною 2007 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути