понеділок, 14 квітня 2008 16:06

Близько 20 000 вболівальників "Панатінайкоса" провели демонстрацію

Уболівальники грецького "Панатінайкоса" провели в неділю ввечері багаточисельну демонстрацію в Афінах, висловлюючи таким чином своє незадоволення слабкими результатами клубу в чемпіонаті країни.

"Панатінайкос" в поточному сезоні в черговий раз втратив шанси на чемпіонство. За коло до фінішу регулярного чемпіонату "біло-зелені" з 63 очками відстають на два очки від клубу АЕК і на чотири - від "Олімпіакоса".

За оцінками поліції, до демонстрації фанатів афінського клубу приєдналися близько 20 тисяч чоловік. Великі групи уболівальників прибули з провінції на автобусах спеціально для того, щоб взяти участь в маніфестації.

"З нас досить", - було написано на величезному банері, який розвернули демонстранти-вболівальники. Інший транспарант вимагав від відомого бізнесмена, який володіє контрольним пакетом акцій клубу, продати свою частку. "Продавай!", - було написано на найменш образливому для власника транспаранті. Ще один банер свідчив: "10549 днів, як і раніше треті".

"Панатінайкос" виграв національний чемпіонат 2004 року, але в решті сезонів, починаючи з 1997 року, поступився "Олімпіакосу".

Демонстранти пройшли від Марсового поля в центрі столиці до стадіону "Панатінайкоса", після чого ті, в кого були квитки, вирушили дивитися матч улюбленої команди, а інші мирно розійшлися. Демонстрацію охороняли сотні поліцейських.

Тим часом в неділю "Олімпіакос" виграв з рахунком 4:1 у "Ксанті", а АЕК переміг ПАОК (4:0), залишивши ні з чим футболістів "Панатінайкоса", які, хоча і виграли у "Аріса" (1:0), тепер можуть розраховувати максимум на друге місце. "Олімпіакос" у разі перемоги в останньому турі виграє дванадцяте чемпіонство за тринадцять років, тоді як у АЕКа ще зберігаються шанси перемогти в чемпіонаті вперше з 1994 року.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Близько 20 000 вболівальників "Панатінайкоса" провели демонстрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути