середа, 12 січня 2011 08:58

Більше половини європейський футбольних клубів є збитковими

Більше половини європейський футбольних клубів є збитковими

Більше половини (56 відсотків) футбольних клубів Європи є збитковими, а сума їх чистих втрат склала в 2010 році рекордні 1,2 мільярди євро. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на дані УЄФА. Варто відзначити, що два роки тому кількість збиткових клубів становила 70 відсотків.

Футбольні чиновники перевірили 655 клубів елітних дивізіонів у всіх країнах Європи. Аудит показав, що виручка європейських клубів збільшилася на 4,8 відсотка до 11,7 мільярда євро. Однак одночасно витрати зросли на 9,3 відсотка до 12,9 мільярда євро.

Згідно з новими правилами УЄФА, футбольні клуби повинні мати бездефіцитний бюджет. Розпорядження набирає чинності з 2012 року, а перші санкції почнуть застосовуватися ще через два-три роки.

Якби ці закони працювали вже зараз, з розіграшу Ліги чемпіонів було б знято 11 клубів.

Найвразливішими для боргів вважаються провідні команди Англії та Іспанії, тоді як у Німеччині клуби успішно балансують бюджети. У той же час президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що організація не збирається "тикати пальцем" або вносити в "чорний список" клуби, які зараз функціонують зі збитками.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Більше половини європейський футбольних клубів є збитковими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути