середа, 03 вересня 2008 15:25

Білорусія через допінг може втратити дві олімпійські медалі Пекіна

Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) найближчим часом оголосять про дві позитивні допінг-проби, отримані на олімпійському легкоатлетичному турнірі в Пекіні.

Надійний співрозмовник Агентства спортивної інформації "Весь спорт" у Всесвітньому антидопінговому агентстві (WADA) повідомив, що заборонений препарат тестостерон знайшли у знаменитих білоруських метальників мотота, призерів Ігор-2008 Вадима Дев"ятовського та Івана Тихона.

На Олімпійських іграх в Пекіні у змаганнях з метання молота Вадим Дев"ятовський та Іван Тихон зайняли відповідно друге і третє місця, поступившись тільки Прімошу Козмушу зі Словенії. Допінг-проби, взяті у них після фіналу 17 серпня, показали використання забороненого препарату тестостерону - швидше за все, у вигляді мазей чи гелів.

31-річний Дев"ятовський - срібний призер чемпіонату світу-2005, бронзовий призер чемпіонату Європи-2006. У 2000-2002 роках вже відбував дискваліфікацію за застосування заборонених препаратів, тому тепер напевно буде відсторонений від спорту пожиттєво. 32-річний Тихон - срібний призер Олімпійських ігор 2004 року, триразовий чемпіон світу (2003, 2005, 2007), чемпіон Європи 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Білорусія через допінг може втратити дві олімпійські медалі Пекіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути