пʼятниця, 23 листопада 2007 09:47

Австрійських лижників дискваліфікували за вживання допінга

Антидопінговий комітет Міжнародної федерації лижних видів спорту (FIS) оголосив про рішення відносно австрійських лижників Роланда Дітхарда, Йоханнеса Едера, Мартіна Таубера і Юргена Пінтера, які порушили антидопінгові правила під час Олімпійських ігор 2006 року в Туріні, повідомляє www.gazeta.ru.

- C Юргена Пінтера всі звинувачення були зняті за недостатністю доказів, - заявили в прес-службі FIS. - Проте FIS залишає за собою право повернутися до розгляду цієї справи, якщо розслідування, що продовжується, підтвердить, що знайдені шприци і пробірки спортсмен використовував для переливання крові.

У квітні 2006 року виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) визнав недійсними результати чотирьох згаданих спортсменів на Олімпіаді в Туріні, а також довічно дискваліфікував їх від участі в Олімпійських іграх в будь-якій якості. За наслідками слухань і ретельного аналізу матеріалів справи, FIS прийшла до висновку, що Роланд Дітхард, Йоханнес Едер і Мартін Таубер зробили порушення антидопінгових правил FIS. Ці спортсмени дискваліфіковані FIS на два роки, з моменту ухвалення рішення про дискваліфікацію - відповідно, з 22 листопада 2007 року по 21 листопада 2009 року. Всі результати Дітхарда, Едера і Таубера, починаючи з 18 лютого 2006 року, анулювані, отримані медалі, очки і призи конфісковані. 
Зараз ви читаєте новину «Австрійських лижників дискваліфікували за вживання допінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути