пʼятниця, 17 листопада 2017 21:42

"Кравець - найсильніший український нападник, але в нього "кришталеві" ноги" - експерт

"Кравець - найсильніший український нападник, але в нього "кришталеві" ноги" - експерт
Артем Кравець забив 6 м'ячів за збірну України в 17 матчах

Глава комітету збірних Мирон Маркевич прокоментував ситуацію з нападниками у збірній України.

"З усіх нападників, що у нас є, звичайно, Зозуля найсильніший. Головне, щоб у нього все в подальшому складалося добре. На жаль, раніше у нього не було ігрової практики. Зараз ситуація дещо змінилася. Роман грає.

Нехай у другому за силою дивізіоні чемпіонату Іспанії, але він забиває. Зозуля - це футболіст, який може повести за собою команду. Тому не виключаю, що він може посилити національну збірну.

Той же Яремчук, можливо, і непоганий нападник, але за ним потрібно спостерігати. Один забитий м'яч - це ще не показник. Якщо Роман буде регулярно забивати, тоді на нього звернуть увагу тренери збірної України.

Всі молоді футболісти по-своєму цікаві, але вони повинні проявляти себе на полі. Робота нападника - забивати, захисника - добре оборонятися, півзахисника - відбирати м'яч і віддавати хороші передачі. З цього складається футбол", - сказав Маркевич.

Зозуля - це футболіст, який може повести за собою команду. Тому не виключаю, що він може посилити національну збірну

Футбольний тренер і експерт Олег Федорчук найкращим українським форвардом вважає Артема Кравця.

"У чемпіонаті України найкращі нападники грають у складі донецького "Шахтаря". Якщо говорити виключно про українських форвардів, то дуже важко визначити, хто зараз є найсильнішим. Я б назвав Артема Кравця, але він часто травмується.

Юрію Коломойцю з "Ворскли" бракує стабільності. Я його знаю ще з другої ліги. Таких Коломойців в Україні є 6-7. Хай не ображається, що я так кажу. Це як приклад середнього футболіста, яким був Ковпак, Гоменюк, Зозуля. Це потрібні футболісти, яких треба викликати у збірну і давати шанс.

У Львові Коломоєць не зіпсував гри. Він дуже працьовитий футболіст. Рикуна мало не вперше взяли у збірну і він зробив матч проти Туреччини. Тоді Україна виграла 3:0 в Стамбулі. Це найкраща гра збірної за всю історію.

У збірної має бути кістяк. Це правильно, але там ще мають з'являтися футболісти, які яскраво грають якийсь період. Треба використовувати їх злет. Коломойцю не вистачає класу, але якщо в нього "пішло", то це може принести результат. Свого часу Євген Селезньов регулярно забивав і допоміг збірній.

Є непогані форварди в "Олександрії", але за класом найсильніший саме Кравець. Але в нього, як кажуть, "кришталеві" ноги.

Проблема з форвардами в Україні дуже велика. У двох провідних наших клубах ("Динамо" і "Шахтар"), а раніше в "Металісті" і "Дніпрі" на цій позиції діяли іноземці. Трапилося те саме, що в Італії. Італійська збірна, яка завжди славилася нападниками, зараз відчуває дефіцит гравців цієї позиції.

Коли ми радіємо з натуралізації Марлоса, то маємо розуміти, що на цій позиції не зможе грати українець. Умовно кажучи, натуралізований бразилець займе місце Коваленка або Зінченка. Вони не гратимуть у збірній і через 2-3 роки в нас виникне проблема з цією позицією.

Коломойцю не вистачає класу, але якщо в нього "пішло", то це може принести результат. Свого часу Євген Селезньов регулярно забивав і допоміг збірній

Зараз ми пожинаємо плоди клубної політики. Через це і в збірній дефіцит гравців цієї позиції.

Що стосується Романа Зозулі, то ми чудово знаємо його якості. Він гравець другого плану і залежить від своїх функціональних можливостей, а не від майстерності. З віком він став менш активним і від цього страждає його ефективність. Не можна сказати, що він був футболістом основного складу збірної України. І думаю, що не варто повертати його у команду. Треба слідкувати за молодими — Романом Яремчуком, який почав забивати за "Гент", Андрієм Борячуком, який виступає в "Маріуполі".

За рік до Євро-2012 тодішній наставник збірної України Олег Блохін їздив на молодіжне Євро. Тоді за нашу "молодіжку" виступали Коноплянка, Ракицький, Степаненко, Ярмоленко та інші. Блохін сказав, що там немає кого взяти в першу команду. Через півроку 5 футболістів з "молодіжки" були провідними гравцями національної збірної. Ми повинні виходити з цього. У кожної збірної є 3-4 гравця з молодіжної команди. Тому нам потрібно забути про натуралізацію.

Те, що у збірній немає номінальних нападників — це не страшно. Ярмоленко та Коноплянка — це зараз наші найкращі форварди.

Андрій — найбільш ефективний гравець збірної України за останні 5-6 років. Якщо грати за схемою 5-2-3, то Ярмоленко буде нападником

Андрій Шевченко — молодий тренер, який тільки почав працювати. Прикро тільки, що він експериментує у важливому офіційному матчі. Коли оперують важкохворого, то ніхто експериментів не робить. На хворому, в якого вже немає шансів, це робити можна. В товариському матчі проти Словаччини все стало на свої місця. Хоч Шевченко публічно і не визнав своєї неправоти. Кожен футболіст має знати на своїй позиції. Тим більше, що Ярмоленко сильніший за класом від Марлоса. Андрій — найбільш ефективний гравець збірної України за останні 5-6 років. Якщо грати за схемою 5-2-3, то Ярмоленко буде нападником.

Не варто знову викликати в збірну Мілевського та Селезньова. Це знакові футболісти, але це більше для фанатів і вболівальників.

На лавці запасних мають сидіти молоді. В мене є два правила. Якщо на лавці запасних сидить легіонер, то він має їхати з команди. Якщо там сидить ветеран, то він має завершувати. Тому підсилення шукати слід не серед досвідчених гравців, а в молодіжній збірній.

Коли Шевченко починав грати, то в ньому теж спочатку великої зірки ніхто не бачив. Весь час хтось новий з'являється. Я дивлюся з оптимізмом в майбутнє. Але тренер має показати, що шанси є для всіх", - каже Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У майбутньому збірна України матиме надлишок кваліфікованих футболістів

Євген Селезньов забив за збірну України 11 м'ячів в 54 зустрічах. Роман Зозуля є автором 4 м'ячів у синьо-жовтій футболці в 33 матчах. Артему Кравцю знадобилося 17 поєдинків, щоб 6 разів розписатися у воротах суперників.

Зараз ви читаєте новину «"Кравець - найсильніший український нападник, але в нього "кришталеві" ноги" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути