вівторок, 21 вересня 2010 17:27

Арбітра на матч "Дніпро" - "Таврія" змінили через харчове отруєння

Арбітра на матч "Дніпро" - "Таврія" змінили через харчове отруєння
У ряді ЗМІ з"явилися некоректні інтерпретації повідомлення про те, що заміна арбітра Олега Зубарєва, заздалегідь призначеного на матч 1 / 16 фіналу Кубка України "Дніпро" - "Таврія", на Юрія Можаровського, сталася нібито з ініціативи дніпропетровського клубу.

При цьому робилися посилання на листи, якими начебто дніпропетровці закидали федерацію футболу України.

Однак, як проінформував нас голова Комітету арбітрів ФФУ Вадим Шевченко, жодного тиску чи протесту з боку "Дніпра" ні у вигляді листів, ні у вигляді телефонних дзвінків і близько не було. Насправді має місце зовсім інший причинно-наслідковий зв"язок заміни арбітра.

Ще в минулу п"ятницю Олег Зубарєв одержав сильне харчове отруєння, про що завчасно повідомив керівництво комітету по телефону. При цьому Зубарєв попередив, що якщо в найближчі день-два його самопочуття кардинально не покращиться, то він змушений буде відмовитися від призначення на матч. У підсумку в неділю рефері, продовжуючи відчувати нездужання, направив до Комітету арбітрів ФФУ відповідний лист.

Про цей факт був негайно проінформований і П"єрлуїджі Коліна, який, до речі, з розумінням поставився до вимушеного рішення Зубарєва: "Олег вчинив як справжній професіонал. Матч "Дніпро" - "Таврія" обіцяє бути непростим для суддівства, а тому до нього треба бути готовим на всі 100%"- сказав куратор суддівського корпусу.

Користуючись випадком, Вадим Шевченко ще раз нагадав про неприпустимість у принципі з боку клубів будь-яких прохань і заяв, що стосуються заміни або призначень арбітрів на матчі з їх участю. Будь-які такі спроби будуть тлумачитися як пряме втручання в роботу Комітету арбітрів ФФУ.
За матеріалами Прессинг
Зараз ви читаєте новину «Арбітра на матч "Дніпро" - "Таврія" змінили через харчове отруєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути