середа, 12 березня 2008 14:38

Арбітра матчу "Динамо" - "Металург" З усунули від суддівства у вищій лізі

Голова суддівського комітету ФФУ Віктор Дердо повідомив, що до арбітра зустрічі "Динамо" - "Металург" З Юрія Вакса будуть застосовані штрафні санкції. Ваксу заборонено обслуговувати матчі вищої ліги до кінця сезону, також суддя отримає за свою  роботу на матчі вдвічі менший гонорар.  Подібне покарання передбачене і для судді на лінії Олександра Корейка. Як відомо, приводом для подібних дій комітету було несправедливе видалення гравця "Металурга" Володимира Польового.

"Київський матч ми не розцінювали як поєдинок підвищеної складності, на який слід було призначати суддів топ-групи. Крім того, Вакс і його асистенти давно вийшли на національний рівень, але поки не знайшли часу подати документи на збільшення категорії", - пояснив Дердо призначення на гру арбітра першої, а не вищої категорії, яким є Вакс.

"Мені складно це пояснити. Цей епізод і матч в цілому були дуже прості для суддівства. Думаю, тут слід враховувати людський чинник. На рефері просто найшло затьмарення, що тут поробиш. Головне, щоб надалі таке не повторювалося", - резюмував Дердо.

За матеріалами: Football.ua
Зараз ви читаєте новину «Арбітра матчу "Динамо" - "Металург" З усунули від суддівства у вищій лізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути