неділя, 22 червня 2008 14:31

Арагонес: ми краще за італійців працюємо з м"ячем

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Арагонес в інтерв"ю офіційному сайту Euro-2008 назвав сьогоднішній чвертьфінальний поєдинок з італійцями найважливішим в своїй кар"єрі, а також проаналізував причини останніх невдач іспанців на великих турнірах.

"Два роки тому в 1/8 фіналу чемпіонату світу ми програли французам, які зловили нас на контратаках. Так, ми занадто багато часу проводили далеко від своїх воріт. Але я ніколи не зміг би змінити той факт, що абсолютно найгрізніша зброя збірної Іспанії - саме уміння грати в нападі, контролювати м"яч і грати в пас, - відзначив 69-річний наставник. - Можна вибирати одну або іншу тактичну модель, але для мене абсолютним ключем до перемоги є уміння гравців приймати правильні рішення у важкі моменти біля своїх воріт.

"Я щиро вірю, що ми краще за італійців поводимося з м"ячем. Але для перемоги нам доведеться і оборонятися так само добре, як і вони".

Будучи футболістом мадридського "Атлетико", Арагонес вигравав чемпіонат і Кубок Іспанії, а також забивав "Баварії" у фіналі Кубка чемпіонів-1973/74. Проте, коли наставника запитали, чи є недільний поєдинок з італійцями для нього важливішим, він відповів: "За хороше або погане - мене пам"ятатимуть. Я провів як гравець і тренер багато важливих ігор і здобув декілька великих перемог в своєму житті. Але з патріотичних міркувань і з урахуванням того, що це означатиме для моєї країни, я погоджуся: так, цей матч - найважливіший за всю мою кар"єру".
Зараз ви читаєте новину «Арагонес: ми краще за італійців працюємо з м"ячем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути