субота, 23 серпня 2008 09:52

Алонсо та Култхарду доведеться заплатити штраф у 12200 євро

Стюарди Гран-прі Європи, розглянувши інцидент за участю Фернандо Алонсо в другій п"ятничній сесії вільних заїздів, вирішили оштрафувати гонщика на 10000 Євро.

Таку серйозну суму іспанець сплатить за те, що він перетнув лінію, яка відокремлює трасу від в"їзду на піт-лейн. Ситуація, загалом, звичайна - проїжджаючи повз в"їзду на піт-лейн гонщик несподівано вирішує заїхати в бокси. Якби Фернандо прийняв це рішення на декілька метрів раніше, то все пройшло б в штатному порядку, але довелося перетинати жовто-чорний острівець безпеки, і стюарди побачили в цьому порушення параграфа 4d глави IV "Додатку L" до міжнародного спортивного кодексу.

У правилах сказано: "у всіх випадках, окрім виникнення форс-мажорної ситуації, визнаної стюардами, заборонено перетинати в будь-якому напрямі лінію, що відокремлює зону обмеження швидкості від траси".

В четвер каса FIA поповнилася 5000 Євро за запізнення на прес-конференцію Люіса Хемілтона, сьогодні федерація заробила 12200 - десять заплатив Алонсо та ще 2200 - Девід Култхард, покараний за перевищення швидкості на піт-лейні, передає F1news.ru.

Зараз ви читаєте новину «Алонсо та Култхарду доведеться заплатити штраф у 12200 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути