вівторок, 19 березня 2019 20:10

Як зіграли українські футболісти закордоном

Як зіграли українські футболісти закордоном
Роман Яремчук відзначився дублем напередодні матчів за збірну. Фото:twitter.com

Черговий тиждень подарував нам багато хороших новин про наших земляків на полях Європи.

Англія

В суботу в Кубку ліги проти "Суонсі" Зінченко, очевидно, у статусі гравця основи отримав нагоду перепочити – раніше про такий статус можна було тільки мріяти. Олександр вийшов на заміну лише на 57-й хвилині, коли його команда сенсаційно "горіла" 0:2. До завершення зустрічі "Манчестер Сіті" здійснив класний камбек і переміг 3:2.

Іспанія

Незважаючи на старання у минулому турі, на матч "Леганеса" проти "Жирони" Андрій Лунін знову опинився в запасі. Зате весь поєдинок за "огірків" провів Василь Кравець. Відразу 8 гравців "Леганеса" отримали попередження – українець також є в цьому переліку. Два провали оборони коштували команді Кравця поразки 0:2. Слід зазначити, що шансів врятувати ворота у Івана Куельяра, конкурента Луніна, не було.

Андрій Лунін знову провів весь матч в запасі "Леганеса"

"Альбасете", який не знав перемог у чотирьох останніх матчах (стільки ж команда не могла забити), нарешті здобув три пункти. В матчі проти Естремадури, одного з аутсайдерів Сегунди, переможний гол вдалося забити лише на 89-й хвилині. Роман Зозуля провів на полі усі 90 хвилин.

Німеччина

Євген Коноплянка на вихідних дивився з лави запасних, як його "Шальке" програє Лейпцигу (0:1).


Бельгія

Справжнім героєм тижня можна назвати Романа Яремчука. Перед стартом збірної України у відборі на чемпіонат Європи нападник оформив дубль у матчі "Гента" з "Сент-Трюйденом" (2:0).

Дуже класний матч напередодні поїздки у табір збірної провів Руслан Маліновський. Українець відіграв 84 хвилини проти "Зульте-Варегема" (3:3) і за хокейною системою повинен був би отримати 3 очки. Маліновський відзначився забитим голом і віддав дві передачі після яких його партнери розігрували м'яч і забивали. Прикро, але "Генк" втратив перемогу і пропустив на третій компенсованій хвилині.

Руслан Маліновський записав на свій рахунок гол та два асисти

Андрій Бацула вступив у гру Кортрейк-Антверпен (2:0) на 83-й хвилині, коли команди голів ще не забивали. Екс-гравець Олександрії безпосередньої участі в гольових атаках не брав, проте можна сміливо констатувати – після виходу українця його команда двічі забила. У запасі гостей матч провів Єгор Назарина.

Туреччина

Микола Морозюк повернувся на поле і допоміг "Різеспору" обіграти Коньяспор (2:0). Екс-капітан "Динамо" вступив у гру на 61-й хвилині, коли його команда мінімально вела в рахунку. Євген Опанасенко спостерігав за протистоянням з лави запасних.

Сергій Рибалка знову опинився на лаві запасних – його "Сівасспор" програв "Фенербахче" (1:2).

В неділю "Кайсеріспор" видав шалений матч проти лідера чемпіонату "Істанбул Башакшехір" (1:1). Артем Кравець та Олександр Кучер, провели на полі весь поєдинок, а фавориту вдалося врятуватися на 90+8-й хвилині завдяки пенальті Емануеля Адебайора. І все ж приємно, що до забитого голу господарів доклався Кравець – українець виграв верхову дуель і спрямував м'яч у штангу. Далі було брутальне добивання, суперечки і, нарешті, VAR, який підтвердив те, що м'яч таки закотився за лінію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко викликав Мораєса до збірної України

Матчі національних чемпіонатів відновляться на наступних вихідних після паузи на матчі збірних.

Зараз ви читаєте новину «Як зіграли українські футболісти закордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути