Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 20:11

Як Хорватія та Англія дісталися півфіналу Кубка світу

Як Хорватія та Англія дісталися півфіналу Кубка світу
Кейн може забити свій 7-й м'яч на турнірі. Фото: 101 Great Goals

У середу, 11 липня, у матчі 1/2 фіналу Кубка світу-2018 збірна Хорватії зіграє з Англією. Початок - о 21:00.

Gazeta.ua нагадує, як суперники пробилися у цю стадію турніру.

Англійці стартували на Кубку світу з важкої перемоги над Тунісом (2:1) - вирішальний гол Харрі Кейн забив на останній хвилині основного часу. Зробивши висновки, Англія пошматувала Панаму (6:1) - Кейн оформив хет-трик.

А от третій матч у групі англійці провели в півноги. З бельгійцями на поле вийшов резервний склад і гравці збірної Англії не проявляли великого бажання засмутити суперника. Річ у тім, що друге місце у групі дозволяло отримати в подальшому легшу сітку.

Бельгія потрапляла у чвертьфаналі на Бразилію, яку несподівано пройшла (2:1), але в півфіналі поступилася Франції (0:1) і уже вилетіла з турніру.

Англія в 1/8 фінала зустрілася з грізною Колумбією, з якою підопічні Гарета Саутгейта зіграли в основний час унічию - 1:1 (Кейн відзначився з пенальті) і пройшли далі лише в серії 11-метрових. У чвертьфіналі англійці були сильнішими за шведів (2:0), пробившись у півфінал завдяки голам Магуайра і Аллі.

У групі з Хорватією були такі серйозні суперники як Аргентина, Нігерія та Ісландія. У цій компанії хорвати зуміли посіти перше місце, здобувши три перемоги: над нігерійцями - 2:0, над аргентинцями - 3:0, над ісландцями - 2:1.

В 1/8 фінала хорвати змагалися з Данією, не виявивши в основний час переможця - 1:1 (гол у хорватів провів Манджукіч). У серії післяматчевих пенальті данці пробили гірше і Хорватія у чвертьфіналі потрапила на Росію. Цей поєдинок вийшов надто емоційним: основний і додатковий час завершився нічиєю - 2:2 (за хорватів забили Крамаріч і Віда), а в серії 11-метрових Хорватія перемогла, забивши 4 рази з "позначки" проти 3 у росіян.

Англія має неприємні відносини з Хорватією: 2007 року хорвати, яким уже нічого не потрібно було, здолали англійців - 3:2 і не пустили їх на Євро-2008.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція - Англія 0:2. Англійці завоювали путівку у півфінал

У фіналі Кубка світу-2018 переможець пари Хорватія - Англія зіграє зі збірною Франції. Поєдинок пройде 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «Як Хорватія та Англія дісталися півфіналу Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути