Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2018 20:11

Як "Аякс" завоював 4 кубки чемпіонів - відео

Як "Аякс" завоював 4 кубки чемпіонів - відео
Гол Клюйверта приніс "Аяксу" 4-ту перемогу в Кубку чемпіонів. Фото: Про все

У середу, 22 серпня, київське "Динамо" в першому матчі 4-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів зіграє на виїзді з "Аяксом".

Gazeta.ua пропонує згадати найбільш значущі досягнення амстердамців, які 4 рази перемагали в Лізі чемпіонів (раніше - Кубок європейських чемпіонів).

1971 року у фіналі на стадіоні "Уемблі" "Аякс" зустрівся з грецьким "Панатінаїкосом", яким на той момент керував Ференц Пушкаш. Амстердамці перемогли з рахунком 2:0. Кубок чемпіонів підняв над головою капітан "Аякса" Велібор Васович. На зустрічі були присутні 83 тисяч глядачів. Голами відзначилися Дік ван Дейк (на 5-й хвилині) і Адріанус Хан (на 87-й).

1972 року "Аякс" вдруге поспіль здобув Кубок чемпіонів, перемігши у фіналі міланський "Інтер". Дублем відзначився Йохан Кройф (на 48-й і 77-й хвилинах).

1973 року у фіналі проти "Ювентуса" "Аякс" виграв з рахунком 1: 0 і завоював третій поспіль Кубок європейських чемпіонів. Перемогу амстердамцям приніс гол форварда Джонні Репа (на 4-й хвилині).

1995 року "Аякс" відсвяткував 4-ту перемогу в Лізі Чемпіонів. Це був останній сезон для Франка Райкарда, в цьому ж сезоні проявив себе молодий 18-річний нападник Патрік Клюйверт. Саме Клюйверт, вийшовши на заміну в фіналі Ліги Чемпіонів, допоміг "Аяксу" перемогти італійський "Мілан". Клюйверт проштовхнув м'яч у сітку на 84-й хвилині, принісши "Аяксу" найпрестижніший трофей Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гравець "Динамо" розповів, на що команда розраховує в матчі з "Аяксом"

Київське "Динамо" двічі зустрічалося з "Аяксом": в сезоні-2010/11: у плей-оф Ліги чемпіонів кияни на виїзді поступилися амстердамців - 1:2, а в рідних стінах зіграли внічию - 1:1.

Зараз ви читаєте новину «Як "Аякс" завоював 4 кубки чемпіонів - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути