неділя, 18 березня 2018 15:20

"Я залишаюсь і не збираюся змінюватись" - сповідь Моурінью після вильоту з Ліги чемпіонів

На передматчевій конференції на передодні матчу з "Брайтоном" головний тренер "Манчестер Юнайтед" Жозе Моурінью видав тривалий монолог. Наставник "дияволів" відверто розповів про своїх ворогів, взаємодію з керівництвом клубу, прогрес МЮ та критику на свою адресу.

Я не збираюся тікати, зникати чи плакати через те, що мене хтось освистують. Я виведу свою команду на наступну гру, я не тікаю від відповідальності.

"Я не збираюся тікати, зникати чи плакати через те, що мене хтось освистують. Я не буду ховатися в тунелі. Я виведу свою команду на наступну гру, я не тікаю від відповідальності. Коли мені було 20 років, я був ніким у футболі. Я просто був чиїмось сином, у якого було головне - гордість. Зараз мені 55, і я той хто я є. Все чого я досяг у футболі - завдяки роботі, таланту і мислення. Багато, багато, багато років тим, хто мене не любить, було дуже, дуже, дуже складно: "Знову він виграв, знову він виграв", - розпочав свою емоційну промову Моурінью.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моурінью отримає мільйон фунтів за роботу на Russia Today

"І тепер, коли я 10 місяців нічого не вигравав, коли мій останній титул був завойований 10 місяців тому, після того, як я переміг "Челсі" і "Ліверпуль", я програв "Севільї", і тепер настала їхня момент щастя. Я дуже щаслива людина і повністю задоволений тим, ким є", - додав Сеу Жозе

Автор: rbc.ua
  Жозе Моурінью з кубком Ліги Європи
Жозе Моурінью з кубком Ліги Європи
Також Жозе розповыв про выдносини з керівництвом "МанЮ".
"Я на одній хвилі з керівництвом, і це дуже гарне почуття, так як Ед Вудворд і Річард Арнольд розуміють і приймають мене. У нас немає розбіжностей з яких-небудь пунктам, ми на одній хвилі з питань інвестицій в те що у нас є і що буде в наступному сезоні. Ми точно на одній хвилі, життя вдалося. У мене приголомшлива робота"

Далі Моуріню почав говорити про "футбольну спадщину" та згадава попередні результати "МЮ" в єврокубках.
За сім років, з чотирма різними тренерами, "Юнайтед" одного разу взагалі не потрапив до Європи, двічі вилетів на стадії групового етапу, а кращий результат - потрапляння в чвертьфінал. Ось така спадщина
"Я завжди говорю уболівальникам, що вони мають право на свою думку і реакцію, але є таке поняття, як "футбольну спадщину". Що успадковує тренер, який отримав команду, яка останній раз доходила до фіналу Ліги чемпіонів в 2011. "Юнайтед" з 2011-го в Лізі чемпіонів: 2012-й - не вийшли з групи, хоча її склад був приблизно такий же, як і в цьому сезоні - "Бенфііка", "Базель" і "Оцелул" з Румунії. Вилетіли в 2013-му в 1/8 фіналу, від "Реала", яким керував саме я. У 2014-му черговий виліт, на цей раз в чвертьфіналі.
2015-й, взагалі не грали в єврокубках. З 2016-му черговий виліт на груповому етапі, потрапляння в Лігу Європи з третього місця і виліт там. У 2017-му стартували в Лізі Європи, перемогли в ній і повернулися в Лігу чемпіонів. У 2018-му ми виграли групу з 15 очками з 18 можливих і програли в 1/8 фіналу.
Підіб'ємо підсумок: за сім років, з чотирма різними тренерами, "Юнайтед" одного разу взагалі не потрапив до Європи, двічі вилетів на стадії групового етапу, а кращий результат - потрапляння в чвертьфінал. Ось така спадщина", - передають слова тренера sports.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ордець поховав "Шахтар", Моуріньйо вилетів з Ліги чемпіонів

Автор: dpchas.com.ua
  А яку "футбольну спадщину" маєш ти?
А яку "футбольну спадщину" маєш ти?
Ті, з ким говорите ви, дуже засмучені результатами, а ті, з ким говорю я, розуміють, яку спадщину мені дісталося, якого прогресу ми досягли з моменту мого приїзду
Також тренер нагдав про "футбольну спадщину" і в Англійській Прем'єр Лізі
"Тепер про АПЛ: останній раз "Юнайтед" перемагав в Англії в сезоні-2012/13, наступні чотири сезони - сьомий, четвертий, п'ятий і шостий. Краще досягнення - четвірка. Ось така спадщина. Футбольне спадщина в моєму розумінні - старт звідси, з місця де ви були. Ви були там, а тепер ви там. Ті, з ким говорите ви, дуже засмучені результатами, а ті, з ким говорю я, розуміють, яку спадщину мені дісталося, якого прогресу ми досягли з моменту мого приїзду. Це реальна статистика. Ось ще, за останні сім років "Манчестер Сіті" жодного разу не обіймав в чемпіонаті місце нижче четвертого. За останні сім років "Сіті" двічі став чемпіоном, можна сказати тричі, так як це питання декількох тижнів. Двічі вони займали друге місце. Ось ця спадщина. Ще про спадщину? Ніколас Отаменді, Кевін де Брейне, Фернандіньо, Давид Сільва, Рахім Стерлінг, Серхіо Агуеро, це інвестиції останніх років, не має пари сезонів. Знаєте скільки гравців "Юнайтед" покинули клуб в минулому сезоні. Де вони грають, як грають, якщо взагалі грають?", - риторично запитав "Особливий".
Також тренер вирішив порозмірковувати про майбутнє.
"Це футбольна спадщина, і коли я одного разу покину "Юнайтед", наступний тренер буде працювати з Лукаку, Матічем, і звичайно, з Давидом де Хеа. Це будуть гравці з іншим менталітетом, якістю гри, бекграундом, іншим статусом, розумінням. Я міг би працювати в іншій країні, де чемпіонський титул був би у мене в кишені ще до початку сезону, але я тут. І я залишуся тут і не збираюся змінювати своє мислення", - зробив підсумок головний тренер.
"Манчестер Юнайтед" вилетів з Ліги Чемпіонів програвши вдома іспанській "Севільї" за рахунком 1:2. Вболівальники почали критикувати Жозе, за надто боязкий футбол, та не здатність здобути результат. В АПЛ "манкуніанці" йдуть на другому місці. Учора МЮ обіграв "Брайтон" - 2:0 і вийшов до півфіналу Кубку Англії.
Зараз ви читаєте новину «"Я залишаюсь і не збираюся змінюватись" - сповідь Моурінью після вильоту з Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути