Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2016 12:58

"Я народжена, щоб бути воїном" - Шарапова

Російська тенісистка Марія Шарапова у розмові з відомим майстром інтерв'ю Чарлі Роузом розкритикувала ITF і розповіла про свій характер.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що дискваліфікація Шарапової скорочена до 15 місяців. Марія зможе повернутися на корт 26 квітня 2017 року. Очікується, що Шарапова зіграє на одному з турнірів у Празі або Рабаті, де змагання стартують 1 травня.

 

"У мене тепер знову є можливість грати у теніс. Але, як я вже говорила, коли у березні я отримала лист, я була шокована. Я приймала препарат, який 10 років був дозволений, який мені прописав лікар після безлічі обстежень. І раптово я сиджу у себе в кімнаті і отримую лист, в якому ITF каже, що я порушила правила. Я подумала: "Як я могла про це не знати?" Було безліч способів це дізнатися, але я не знала.

І у мене був час на те, щоб все це обміркувати. Для мене стало природним приймати абсолютно дозволений препарат. Я отримувала лабораторні документи з Москви, які підтверджували, що препарат дозволено".

Ви вважаєте, що препарат покращує результати?

"Безумовно, ні".

Навіть зараз ви так не вважаєте?

"Ні, тому що я знаю, наскільки він поширений. Я знаю, що в Росії він входить у список найважливіших ліків разом з ібупрофеном. У Росії його приймають, як аспірин. Так що для мене немислимо те, що його заборонили. І вперше приймати його я почала за призначенням лікаря. І так приймала довгі роки.

Я отримала 24 місяці, але вони хотіли 4 роки, Чарлі. ITF хотіла дискваліфікувати мене на 4 роки. І я пройшла через слухання перед людьми, обраними ITF. Так що я виступала на слуханні і розуміла, що люди, з якими я розмовляю, обрані людьми, з якими у мене йде боротьба. Вони кажуть, що це нейтральний процес. Я не згодна. CAS нейтральний. І CAS прийняв інше рішення".

Як ви бачите свою гру зараз?

"Я її давно не бачила, так що не знаю, що сказати. (Сміється). Цікаво, але я вже давно не думала про свою гру. Я була дуже зайнята, багато подорожувала, робила речі, які раніше не мала можливості робити. В той момент, коли я не знала, яким будемо моє майбутнє, у мене все одно зберігався режим, у мене був план.

Я раніше не знала, що таке вихідні. Але тут я вперше відчула, що таке субота, що таке неділю. І я чекала на ці дні. А раніше настрій був інший - у вихідні проходять фінали "Шоломів", заради яких ти і працюєш.

І тренування теж змінилися. Я не готувалася до турніру, не готувалася до повернення через кілька місяців, а просто тренувалася для себе. І це було чудово. Ти робиш це для себе. І я відразу задала такий тон. На наступний день після того, як я зробила оголошення - і як ви можете уявити, це був складний момент, я майже не спала - я записалася на заняття на велотренажерах о пів на дев'яту ранку. І, можливо, я занадто багато чого від себе хотіла, але я знала, що якщо хоча б запишуся. Все одно, якщо що, мені повернуть гроші, так що треба хоча б спробувати.

І приблизно о 7.45 я подзвонила тренеру і сказала, що, напевно, не зможу прийти. І він сказав, що це нічого, це можна зрозуміти. Але о восьмій ранку я вилізла з ліжка і вирішила, що піду. І я вирішила, що буду себе змушувати. Так що я прийшла туди і годину страждала, тому що у мене не було сил. Я тільки що пережила один з найскладніших моментів у своїй кар'єрі. Але я терпіла, і це задало тон для з фізичної та психологічної точок зору. І з того часу я пробувала різні тренування і робила все для себе".

Ви вважаєте, про вас можна сказати, що ви стаєте сильніша, коли стикаєтесь з проблемами?

"Я вважаю, що так. Я ніколи не використовувала слово "відмова". Я не вірю у слово "ні". Я просто змагаюся. Я народжена, щоб бути воїном".

Нагадаємо, Шарапова є п'ятикратною чемпіонкою турнірів "Великого шолома", переможницею Підсумкового турніру WTA (2004), а також срібним призером Олімпіади-2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марію Шарапову дискваліфікували на два роки

Зараз ви читаєте новину «"Я народжена, щоб бути воїном" - Шарапова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути