Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 13:36

30 липня "Фіорентина" і "Барселона" проведуть матч пам"яті Артеміо Франкі

"Фіорентина" організовує 30 липня під патронажем УЄФА вечір пам"яті колишнього президента європейського футбольного союзу Артеміо Франкі, з моменту смерті якого влітку пройде 25 років.

У Флоренції на стадіоні, названому на честь італійця, між "Фіорентиною" і "Барселоною" відбудеться матч пам"яті, на якому будуть присутні члени Виконавчого комітету УЄФА і президент футбольного союзу Мішель Платіні. Каталонський клуб з радістю погодився на пропозицію "Фіорентини" і УЄФА вшанувати пам"ять одного з великих футбольних діячів. "Ми дуже раді запрошенню президента "Фіорентини" Андреа Делла Валле і голови УЄФА Мішеля Платіні, і готові цим спортивним заходом разом вшанувати пам"ять Артеміо Франкі", - заявив презідент "Барселони" Жоан Лапорта.

Футбольний поєдинок пройде під гаслами чесної гри і боротьби з расизмом. Ці цінності мають велике значення не тільки в 2008 році, оголошеному Європейським роком міжкультурного діалогу. Захід продемонструє спільні наміри УЄФА і "Фіорентини" з популяризації ідей "фейр-плей" і поваги до суперника. Кілька місяців тому презідент "фіалок" Андреа Делла Валле поділився з Платіні ідеєю про проведення у Флоренції пам"ятного матчу, яка незабаром отримала одностайне схвалення з боку виконкому УЄФА. "Для "Фіорентини" велика честь організувати подібний захід в пям"ять про Артеміо Франкі", - зазначив Делла Валле.

Цього літа з моменту смерті екс-голови УЄФА, який очолював союз з 1973 по 1983 рік, виповниться 25 років. За свою кар"єру італійський функціонер керував футболом як на національному, так і на міжнародному рівні. До загибелі в автомобільній катастрофі в серпні 1983 року Франкі був президентом Футбольної федерації Італії, віце-президентом ФІФА і президентом УЄФА.

UEFA COM
Зараз ви читаєте новину «30 липня "Фіорентина" і "Барселона" проведуть матч пам"яті Артеміо Франкі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути