вівторок, 11 грудня 2018 11:09

21 гол на двох – у НХЛ установили рекорд

21 гол на двох – у НХЛ установили рекорд
Вейн Гретцьки віддав 7 результативних пасів

11 грудня 1985-го "Едмонтон Ойлерз" і "Чикаго Блекхокс" провели одну з найбільш результативних ігор в історії сучасної НХЛ.

На стадіоні Chicago Stadium вони закинули 21 шайбу і завдали 90 кидків по воротах у переможному для "Ойлерз" матчі - 12:9. Це рекордна кількість шайб, закинутих в одному матчі, з 1943-го, коли була введена червона лінія. "Ойлерз" і "Блекхокс" також встановили рекорд ліги, забивши 12 голів у другому періоді.

Дені Савар зумів закинути першу шайбу "Чикаго" лише на початку другого періоду, коли "Едмонтон" вже вигравав із рахунком 6:0

Дені Савар зумів закинути першу шайбу "Чикаго" лише на початку другого періоду, коли "Едмонтон" вже вигравав із рахунком 6:0. Він реалізував більшість. "Блекхокс" двічі майже наздоганяли суперника (рахунок був 5:7 і 6:8), але перед другою перервою Марті Максорлі та Гленн Андерсон збільшили відрив до 4 шайб (10:6). У третьому періоді Ярі Куррі закинув 2 шайби, забезпечивши комфортну перевагу своїй команді.

Куррі у результаті записав на свій рахунок хет-трик. Уейн Гретцкі не зміг забити, але повторив рекорд НХЛ, віддавши 7 гольових передач. У складі "Чикаго" по дублю на свій рахунок записали Трой Мюррей і нащадок українських емігрантів Кен Яремчук.

Того сезону гравці "Едмонтона" встановили бомбардирські рекорди: нападник Уейн Гретцьки набрав 215 балів за системою гол+пас, а захисник Пол Коффі закинув 48 шайб. Однак у розіграші Кубка Стенлі "Ойлерс" несподівано вибули в другому раунді. Приз вибороли хокеїсти "Монреаль Канадієнс", які здолали у фіналі "Філадельфію Флаєрс".

Зараз ви читаєте новину «21 гол на двох – у НХЛ установили рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути