Ексклюзиви

Систему щотижня чистять

— Звички господарів впливають на швидкість роботи комп'ютера. Що старіша техніка, то згубніші звички в її господарів, — каже системний адміністратор 33-річний Олексій Кравцов з Києва.

Йому часто скаржаться на повільну роботу комп'ютера.

— Спочатку переглядаю всі процеси. Це може зробити кожен, відкривши диспетчер задач. Часто із завантаженими файлами з інтернету на комп'ютер встановлюються шкідливі програми чи віруси, які забирають у техніки потужність і оперативну пам'ять.

Підозрілі процеси зупиняє, програми — видаляє.

— Буває, із встановленням операційної системи завантажуються якісь інші програми. Їх теж треба позбутися. Усі файли зберігайте не на робочому столі, а на диску.

Не шкодуйте жодної програми. Якщо не пам'ятаєте її функції — вона не потрібна. Не варто відкривати більш як п'ять вкладок у браузері інтернету, це забирає чимало оперативної пам'яті.

Щотижня раджу чистити "кеш" браузера. Там зберігаються тимчасові файли. Також бажано проводити дефрагментацію дисків С і D. Цей процес впорядковує всі файли, позбувається тимчасових.

Зараз ви читаєте новину «Систему щотижня чистять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути