Ексклюзиви

Силос із кукурудзи збільшує надої

— Без силосу багато молока не видоїш. У мене шестеро корів, тому з липня силосую кукурудзу. Це поживний корм, який гонить жирне молоко у корів, овець і кіз, — розповідає Світлана Макуха, 63 роки, із Макіївки Черкаського району на Черкащині.

Такий корм містить багато корисних речовин та органічних кислот, добре перетравлюється. На ньому корови дають вищі надої, а тварини на відгодівлі швидше ростуть.

— Стиглість зерна кукурудзи перевіряю пальцями. Воно не має бризкати під нігтями. На одну корову в рік потрібно 5 тонн силосу. Ця маса виходить з 8 тонн зелені й качанів.

У липні копає яму 4 на 4 м і завглибшки 3 м. Вистеляє дно та боки ями плівкою. Засипає стебла й качани кукурудзи, подрібнені на корморізці. Масу трамбує ногами. Всипає 4 кг солі, січку та землю. Води не додає, бо кукурудза ще соковита, тому зайва рідина нашкодить. За два місяці готовим силосом годує худобу.

Зараз ви читаєте новину «Силос із кукурудзи збільшує надої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути