понеділок, 25 січня 2021 08:30

"Не бачу сенсу українцю свідомо обирати в інтернеті російськомовне" - блогер

Автор: Костянтин Голінченко
  У людини, в якої немає свідомого бажання дивитися російське і російською, зараз в Україні такої потреби і немає
У людини, в якої немає свідомого бажання дивитися російське і російською, зараз в Україні такої потреби і немає

Рано чи пізно український інформаційний простір має перейти зі стадії просто кількісного заповнення на все ж покращення якості, але ми зараз десь на поміжному етапі знаходимося - розповідає популярний блогер Артем Албул Gazeta.ua.

"Зараз ріст україномовного інтернету спостерігається, я б сказав, шалений. Якщо порівнювати з трирічною, а тим більше семирічною давниною, то це небо і земля. Зараз зростає як кількість україномовних каналів, так і кількість якісних україномовних каналів. Я за україномовний контент у будь-якому його вигляді. Рано чи пізно український інформаційний простір має перейти зі стадії просто кількісного заповнення на все ж покращення якості, але ми зараз десь на поміжному етапі знаходимося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український якісний контент може добре заробляти в інтернеті - блогер

Але у людини, в якої немає свідомого бажання дивитися російське і російською, зараз в Україні такої потреби і немає. Абсолютно легко закрити свої розважальні і навчальні потреби україномовними каналами. І звісно, є переклади англомовних чи просто англомовні відео. Я не бачу великого сенсу українцю свідомо обирати російськомовний контент. Зараз багато якісного і хорошого українською", - зазначив блогер.

З 16 січня 2021 року сфера обслуговування має перейти на українську. За порушення будуть штрафувати, але до цього доходитиме дуже рідко, вважає співкоординатор ГО "Простір Свободи" Тарас Шамайда. Абсолютна більшість працівників вивчали українську або чули її від оточуючих. Тому обслуговувати нею зможуть.

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу сенсу українцю свідомо обирати в інтернеті російськомовне" - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути