Ексклюзиви
середа, 27 березня 2019 02:24

"Застав жінку в ліжку з рідним сином" - секс-консультант
10

Українці стали частіше заходити до секс-шопів. У 2018 році один з найпопулярніших магазинів інтим-товарів відвідало понад 5 млн осіб, що на 1 млн більше ніж у 2017 році. Як змінюються уподобання українців і що найчастіше купують розповіла Gazeta.ua продавець-консультант секс-шопу в Черкасах Світлана Федорова.

Автор: Наталія Печиборщ
  Світлана Федорова, 56 років, продавець-консультант в секс-шопі. Народилася в Черкасах. Має дві вищі педагогічні освіти. Закінчила медичну кафедру при університеті. Вчителем у школі пропрацювала близько 15 років.  Одружена
Світлана Федорова, 56 років, продавець-консультант в секс-шопі. Народилася в Черкасах. Має дві вищі педагогічні освіти. Закінчила медичну кафедру при університеті. Вчителем у школі пропрацювала близько 15 років. Одружена
Коли була в декреті з другою дитиною, побачила в газеті оголошення - шукали продавця-консультанта з вищою освітою в секс-шоп. Як прийшла на співбесіду, на вітрині стояли ділдо, фалоімітатори різних кольорів і розмірів, вагіни, білизна. Власниця спитала, чи не шокують мене ці речі. Сприймала спокійно, бо розуміла, що то - товар, - розповідає Світлана Федорова. Прізвище змінене. - На кількаденному стажуванні пояснювали й розказували про товар. Вчилася дуже швидко. Сказали, що зателефонують, коли приймуть рішення. Поки чекала на дзвінок, снилися збуджуючі креми різних марок. Не могла досконально запам'ятати кому, коли, куди і для чого. Власники магазину хотіли, щоб продавець знав психологію і міг правильно спілкуватися з клієнтами. Вимагали знання базової медичної освіти. За два тижні покликали працювати.

Як минув перший робочий день?

За роботою слідкувала власниця. Десь під обід зайшов чоловік, спитав чи є у нас презерватив-насадка певного діаметру й довжини. Відчула себе, як на екзамені. Розгубилася, але стримала емоції. Стала розказувати про наявний товар, пропонувати з асортименту. І тут хазяйка розсміялася. Виявилося, що це мій шеф, якому звітуватимусь. Далі я вже працювала самостійно.

Автор: Наталія Печиборщ
  Світлана Федорова: "Більшість людей не мають поняття, що таке секс-шоп. Думають, що це - бордель, товар в якому призначений для збочень, а продавець - повія з досвідом. Розказую, проводжу екскурсії"
Світлана Федорова: "Більшість людей не мають поняття, що таке секс-шоп. Думають, що це - бордель, товар в якому призначений для збочень, а продавець - повія з досвідом. Розказую, проводжу екскурсії"

Думають, що це - бордель, товар в якому призначений для збочень, а продавець - повія з досвідом.

Із якими стереотипами стикалися?

Більшість людей не мають поняття, що таке секс-шоп. Думають, що це - бордель, товар в якому призначений для збочень, а продавець - повія з досвідом. Розказую, проводжу екскурсії. Часто люди починають сміятися, особливо, якщо прийшли компанією. А за тиждень повертаються і, червоніючи, скуповуються на тисячу-півтори гривень.

Що входить у ваші обов'язки?

Про роботу продавця-консультанта секс-шопу ніде не пишуть, уроків і курсів немає. Та й не кожен зможе. Із 10 претендентів, може лишиться один, а то й нікого. Часто соромляться, не знають товар. У багатьох є шаблон "продати", а більшість людей ідуть за допомогою, сім'я розвалюється. Часто люди приходять як до фахівця в якого можна розпитати. Кожному кажу: купили, спробували - прийдіть, розкажіть. Так з'являється довіра. Покупці бачать, що мені не наплювати, який товар їм продаю. В аптеці люди приходять і соромляться купити презервативи чи віагру. Кинули товар, гроші забрали і все. Фармацевти вивчають інформацію другого характеру. От перед вами приходив чоловік у віці зі слабкою ерекцією. Таблетки не діють, мазі теж. Запропонувала йому кілька варіантів. Сказав, що на пенсію не потягне. Показала бюджетні товари. Зацікавився, купив один з них.

Дуже часто просять показати як працює той чи інший товар на собі. Білизну - майже завжди. Чоловікам важко підбирати білизну для партнерки. Питають, який ношу розмір, порівнюють з фігурами жінок. Деякі випрошують приміряти. Пройти в якусь міфічну кімнату для "проби". Багато чого залежить від того, як веде себе продавець. На початку роботи пропонували навіть гроші за "каву". Пояснювала, що я тут - робоча одиниця. Маю чоловіка і "каву" п'ю тільки з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно гаряче: назвали вражаючі секс-рекорди

Автор: Наталія Печиборщ
  Світлана Федорова: "Секс - один з найголовніших аспектів людського життя. Чоловік зверне гори, якщо хороший партнер і класний секс. А його відсутність вони сприймають як поразку. У жінок - те ж саме"
Світлана Федорова: "Секс - один з найголовніших аспектів людського життя. Чоловік зверне гори, якщо хороший партнер і класний секс. А його відсутність вони сприймають як поразку. У жінок - те ж саме"

У нашому суспільстві тема сексу табуйована. Як це змінити?

У нас немає практичних посібників для сексуального виховання. На заході про секс говорять із садка, у старшій школі батьки кладуть дітям до сумки презервативи. В наших школах прибрали уроки психології сімейного життя. Діти дізнаються про це лише з інтернету. Але там вони шукають тільки відповіді на питання, а цього замало. Їм потрібно розказувати про культуру сексуальної поведінки.

У які незручні ситуації потрапляли на роботі?

Серед клієнтів траплялися мої колишні учні. Ніяково було, червоніла, а вони не знали, куди дивитися. Сором минув, коли один із них нагадав, як я працювала в школі. Траплялося, знала про дітей більше за їхніх батьків. Довіряли, бо говорила з ними на різні теми. Старалася, щоб позбувалися комплексів, не переступаючи дозволеного. Мій випускник сказав: "Це та ж школа. Тут ви нам, дорослим, розповідаєте основи сексуального виховання".

Якось десятикласники попросили дозволу подивитися на товар. Кивнула на табличку "До 18 років вхід заборонено". Відповіли, що поводитимуться як повнолітні. Провела для них екскурсію. Жоден не засміявся.
Автор: Наталія Печиборщ
  Світлана Федорова: "Дуже часто просять показати як працює той чи інший товар на собі. Питають, який ношу розмір білизни, порівнюють з фігурами жінок. Деякі випрошують приміряти. Пройти в якусь міфічну кімнату для "проби"
Світлана Федорова: "Дуже часто просять показати як працює той чи інший товар на собі. Питають, який ношу розмір білизни, порівнюють з фігурами жінок. Деякі випрошують приміряти. Пройти в якусь міфічну кімнату для "проби"
Які товари найпопулярніші?

Найпопулярнішими товарами були й лишаються вібратори, еротична білизна і тренажер Кегеля для жінок. Для самотніх чоловіків - віагра, її аналоги й вагіни. Як один мені казав, в мене вже кулак болить від самотності, але це не означає, що я піду когось шукати.

Приходили цікаві клієнти?

Є постійний клієнт, який має проблеми з орієнтацією. Йому за 50. Якось розговорилися і розказав, як у нього це почалося. Вдома застав дружину під час сексу з їхнім рідним сином. Це стало травмою на все життя. Особиста трагедія штовхнула його до одностатевих стосунків. Колись зайшов чоловік у дорогому костюмі. Окинув магазин оком і заявив: "Даю на збори 10 хвилин. Маєш закрити крамницю і назавжди звідси піти". Спитала, хто він такий. Зробив здивоване обличчя: невже маю представлятися? На ствердну відповідь почав кричати й матюкатися. Погрожував, що я згорю в пекельному полум'ї просто тут. У цей час до магазину зайшов інший чоловік. Просила його лишитися, та він злякався і втік. Було страшно, руки і ноги тряслися. Чоловік пішов, коли сказала, що зачиню магазин. Коли розповіла про це шефу, той пообіцяв його знайти. Виявилося, то був психічнохворий. Трапляються й кумедні ситуації. Чоловіки на ходу забігають випити таблетку. Спішать, бо в готельному номері їх уже чекають.
Хто її партнер по сексу зрозуміла, коли побачила, як на ці слова реагує медсестра.

Приходять багато представників ЛГБТ-спільнот. Якось джипом приїхали дві жінки: білявка в пишній спідниці і темноволоса, короткострижена, у шкірянці й кепці. Просили порадити їм щось цікаве. Пропонувала вібратори, іграшки. Потім звернула увагу, що їхній одяг - типажі, протилежні одне одному. Вгадала, коли показала їм товари для лесбійських пар. Купили й поїхали. Якось прийшла дуже вродлива дівчина. Зацікавилася товаром для одностатевих пар. Дізналася, що вона - лікарка, коли прийшла у клініку на консультацію. Розговорилися, обмінялися компліментами. Хто її партнер по сексу зрозуміла, коли побачила, як на ці слова реагує медсестра.

Автор: Наталія Печиборщ
  Світлана Федорова: "Найпопулярнішими товарами були й лишаються вібратори, еротична білизна і тренажер Кегеля для жінок. Для самотніх чоловіків - віагра, її аналоги й вагіни"
Світлана Федорова: "Найпопулярнішими товарами були й лишаються вібратори, еротична білизна і тренажер Кегеля для жінок. Для самотніх чоловіків - віагра, її аналоги й вагіни"

Наскільки важливий секс в житті?

Після 14-річного стажу роботи розумію, що секс - один з найголовніших аспектів людського життя. Чоловік зверне гори, якщо хороший партнер і класний секс. А його відсутність вони сприймають як поразку. У жінок - те ж саме. Постійне невдоволення природних потреб призводить до проблем зі здоров'ям. Через це у нас так багато злих жінок, особливо з віком. Відсутність оргазмів часто є однією з причин онко. Гінекологи часом направляють пацієнтів у секс-шоп. Приходила жінка - вимучена, зла і похмура. Питаю, що шукає. Відповіла, що лікар порадив їй прийти сюди. А потім стала швидко говорити, що має великі проблеми з жіночим здоров'ям, ледь не вмирає. Сказала, лікар "приписав" чоловіка, а де його взяти? Підібрали їй вібратор. За тиждень у магазин зайшла інша людина - буквально розквітла, шкіра сяяла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмір має значення: склали список зірок з найбільшими достоїнствами

Про що мріють чоловіки і жінки?

Найпалкіша чоловіча мрія - хороша в ліжку жінка. Вірність не найголовніший критерій. Мріють, щоб ерекція була добротною, довгою. Часто марять про секс втрьох. Але далі жити з жінкою, яка на це погодилася, мало хто буде. Клієнтки розповідають про експерименти на які йдуть, щоб догодити чоловіку. А він все одно потайки зраджує. Жінки мріють про вірного, люблячого, турботливого чоловіка, який її повністю вдовольнятиме. Бо якщо все є, а найголовнішого немає - це пташка в клітці. Фізіологія все одно візьме своє.

Як змінилися смаки покупців за останні 10 років?

Зараз, коли майже всюди є інтернет, люди стали більше цікавитися собою. Вони питають і отримують відповіді. Раніше люди були зациклені на іншому. Якось народили дітей - треба їх піднімати. Город, господарство, робота. Добре, що час для українців не минув даром.

Попит на інтимну продукцію різко збільшився 2015 року після фільму "50 відтінків сірого". Питали, чи є таке, як показували у тій стрічці. Купували наручники, маски для обличчя, батоги і кляпи. Один чоловік на понад 5 тисяч гривень набрав товару - вібратор, помпу, кілька видів змазок, кульки для тренування м'язів, пояс, білизну.

Світлана Федорова: "Більшість людей не мають поняття, що таке секс-шоп. Думають, що це - бордель, товар в якому призначений для збочень, а продавець - повія з досвідом. Розказую, проводжу екскурсії"
Фото: Наталія Печиборщ
Асортимент магазину інтим-товарів розрахований на будь-який бюджет. Продукція з Європи і Китаю
Асортимент магазину інтим-товарів розрахований на будь-який бюджет. Продукція з Європи і Китаю
Серед продукції - товари на подарунок. Фартухи з оголеним чоловічим торсом, накладні груди, капці з фалосами
Світлана Федорова: "Дуже часто просять показати як працює той чи інший товар на собі. Питають, який ношу розмір білизни, порівнюють з фігурами жінок. Деякі випрошують приміряти. Пройти в якусь міфічну кімнату для "проби"

20 років тому в Україні в Києві на Подолі відкрився перший секс-шоп. На честь ювілейної дати піонери української "сексуальної революції" вирішили розповісти про те, як створювали ринок інтим-товарів в Україні, і склали ТОП-5 найпопулярніших серед українців секс-іграшок.

Зараз ви читаєте новину «"Застав жінку в ліжку з рідним сином" - секс-консультант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути