пʼятниця, 15 січня 2016 19:16

Заради безпечного сексу стародавні єгиптяни використовували екскременти крокодила, а підлітки в США - Кока-Колу

Починаючи з найдавніших часів, жінки використовували сотні різних способів для запобігання вагітності. Іноді їх методи були просто шокуючими.

Про те, як в усі часи винаходили протизаплідні засоби, читайте далі.

 

Стародавні єгиптянки як протизаплідний засіб використовували екскременти крокодилів. Вони робили з них вагінальні супозиторії. Як би огидно це не звучало, але в гної рептилії міститься луг, яка міг стати ефективними сперміцидами (речовинами, що руйнують сперматозоїди). Крім того, крокодилячі екскременти могли бути і просто фізичним бар'єром.

Стародавні греки використовували різні методи контролю народжуваності. Багато засобів на рослинній основі були дуже ефективними. Однак у стародавніх хроніках збереглися вказівки давньогрецького лікаря Сорана, який настійно радив жінкам після статевого акту сідати навпочіпки і чхати або затримувати дихання.

У Стародавньому Китаї після статевого акту жінкам треба було з'їсти більше десятка пуголовків, виваляних в ртуті. Отравлялся не тільки зародок, але і сама жінка.

У Середньовіччі багато хто використовував амулети, які нібито могли запобігти зачаттю. Це були підвіски з висушених яєчок ласки, матки мула, кісток чорного кота. Ну а коли амулет не спрацьовував, і жінка вагітніла, поясненням було те, що колір шерсті кота був недостатньо чорним.

У 18 столітті в записах легендарного Казанови можна знайти опис такого методу контрацепції, як лимони. Половинка вичавленого лимона служила природним бар'єром, вважалося також, що кислота руйнує сперматозоїди. Застосування цього способу можна знайти і в більш ранніх письмових трактатах різних культур.

Відносно недавно стало відомо, що свинець є токсичною речовиною. Проте в Стародавньому Китаї та Греції представниці прекрасної статі пили воду з додаванням свинцю, щоб не завагітніти. Під час Першої світової війни багато жінок навмисно йшли на виробництво, пов'язане зі свинцем, щоб знизити ризик вагітності. У багатьох виходило, однак за це доводилося розплачуватися своїм здоров'ям.

Здавалося б, що в 20 столітті дивні методи контрацепції повинні були канути в Лету, але це не зовсім так. Протягом деякого періоду часу американські підлітки намагалися захищатися Кока-Колою. Нинішній напій не має жодних ефективних сперміцидів, тому захиститися таким способом не вдасться нікому.

Зараз ви читаєте новину «Заради безпечного сексу стародавні єгиптяни використовували екскременти крокодила, а підлітки в США - Кока-Колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути