понеділок, 15 січня 2018 00:17

Переселенка створює унікальні картини з воску

  Переселенка з Луганщини створює унікальні картини з воску. Фото: dnews.dn.ua
Переселенка з Луганщини створює унікальні картини з воску. Фото: dnews.dn.ua

Переселенка Ірина Зиник з міста Красний Луч Луганської області створює картини методом екнвастікі. Це техніка малювання, в якій головним речовиною для фарб є віск. За три роки Ірина організувала дві персональні виставки.

"Мені треба було щось придумати в подарунок на день народження своєї подруги. Часу - всього ніч. З звичайного поліетиленового пакету змалювала квіти. Оформила картину в рамку. Подруга була в захваті від подарунка. Тоді їх слова мене надихнули і зарядили енергією на подальшу творчість. Чотири роки я малювала картини на підлозі в кухні. Коли чоловік побачив мої перші роботи, то був приємно здивований результатом і похвалив мене", -розповідає Ірина, пише dnews.dn.ua.

За три роки Ірина організувала дві персональні виставки. Крім картин, вона робить ще й авторські ляльки. Їх жінка почала шити після переїзду в Черновці.

"Цю ідею я виношувала два роки. Ім'я своїм лялечкам придумала одразу - Тинки. Це в честь моєї дочки Христини, ми її так називаємо в сімейному колі. В голові намалювала образ своєї ляльки, що відрізняється від інших. Вона струнка, модельної зовнішності, а ось який вираз обличчя буде у неї, все ніяк не могла придумати. Чоловік порадив зробити ляльку без обличчя. Нехай це буде авторської задумкою. Зараз в моїй колекції 130 ляльок. Більше половини роз'їхалися по різних містах України, кілька навіть в Америку ", - каже Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина переселенців створює реалістичні костюми трансформерів

Переселенців працевлаштовують на роботу у керамічне підприємство в Слов'янську. Вони змінюють професії та з нуля навчаються ремеслу. 2014 року, коли бойовики окупували Слов'янськ, керамісти закрити виробництво. Після звільнення міста колектив почав відновлювати підприємство. На роботу беруть без досвіду роботи.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка створює унікальні картини з воску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути