вівторок, 21 лютого 2017 14:37

Переселенців готують долати труднощі за німецькою методикою
3

Фото: procherk.info

У Черкасах проводять безкоштовні тренінги із адаптації для переселенців та людей зі складними життєвими обставинами. Заняття відбуваються щонеділі на базі черкаської школи №8. Про це розповів тренер, працівник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віктор Велівченко.

Пише "Прочерк".

"У нас понад 60 осіб постійних учасників. Більшість - це діти. Вони поділені на групи: хлопчики і дівчатка займаються окремо. Також окремо проводяться заняття і для дорослих. Зокрема, говоримо про те, як не стати жертвою насильства, як впливає вживання алкоголю та тютюну на людину, що таке гідність, що таке благополуччя", - розповідає Віктор Велівченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям виділять €4 млн на продукти

Німецька програма реалізовується в Україні "Всеукраїнським фондом благополуччя дітей". Подібні тренінги проводять лише у Черкасах та Луцьку. Реалізовують проект уже третій рік. Також змінили тематику тренінгів після появи на Черкащині великої кількості переселенців.

Програму адаптували під українські реалії. Вона розрахована на 15 занять. Відвідувати тренінги можна безкоштовно.

На Вінниччині 150 переселенців відкрили власний бізнес за грантові кошти. Їх навчали фінансової грамотності та правил ведення бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Переселенців готують долати труднощі за німецькою методикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути