неділя, 26 листопада 2017 00:15

Папа Римський допоможе переселенцям перезимувати

Папа Римський допоможе переселенцям перезимувати
Переселенці отримають грошову та гуманітарну допомогу від Ватикану. На фото Папа Римський Франциск Фото: 112.ua

Проживають в місті Харкові та Харківській області переселенці отримають гуманітарну допомогу від Ватикану.

У грудні цього року їм надішлють продукти, теплий одяг, взуття, медикаменти. Крім того, допоможуть оплатити орендоване житло і забезпечити житлові будинки паливом. Про це розповів голова Технічного комітету Секретаріату акції "Папа для України", єпископ Едуард Кава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На квартирний облік без квартири: для переселенців ввели нові правила

Мова йде про другу хвилю акції, яка проводиться за ініціативою Папи Римського Франциска. Загальна сума зібраних на потреби постраждалих від військових дій в Україні коштів становить близько €16 млн. В ході першої хвилі переселенців була надана допомога на загальну суму близько €500 тис., на другу хвилю передбачено збільшення суми.

У здійсненні акції задіяний ряд громадських і релігійних організацій. Серед них – благодійний фонд "Станція Харків", а також місія Римо-католицької церкви "Caritas-Spes" у Харкові.

Проект "Папа для України" був запущений особисто Державним секретарем Ватикану кардиналом П'єтро Паролином, який перебував з офіційним візитом в Україні. Спеціально створений Технічний комітет займається розподілом зібраних коштів для допомоги всім нужденним. Допомога не залежить залежності від конфесійної, релігійної, етнічної приналежності чи політичних переконань.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський допоможе переселенцям перезимувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути