середа, 15 серпня 2018 17:32

Обговорюють обмін паперових довідок переселенців на пластикові посвідчення

Обговорюють обмін паперових довідок переселенців на пластикові посвідчення
В Україні переселенцям можуть ввести пластикові посвідчення ВПО

На нараді Міністерстві соціальної політики обговорювали питання по єдиній базі даних внутрішньо переміщених осіб і заміні паперових довідок переселенців на пластикові. Про це на своїй сторінці в Facebook написала керівник експертної групи Директорату соціальних послуг та інтеграції в Міністерстві соціальної політики України Олеся Цибулько, передає ресурс "Переселенець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерка: "Містечка для переселенців перетворюються на гетто"

"Було піднято багато питань з доопрацювання бази даних. До кінця року планується вирішити технічні проблеми бази даних, максимально зберігши інтерфейс програми, щоб співробітникам УПСЗН не потрібно було переучуватися. Також планується розробити зміни в нормативно-правові акти, щоб врахувати всі питання, що виникають сьогодні", - написала Цибулько.

Вона також додала, що в більшості питань громадськість та представники міністерства дійшли згоди.

"Спірним залишилося питання заміни довідок на пластикові посвідчення ВПО. Тому хочу запитати переселенців: потрібні вам пластикові посвідчення або вистачає довідки? Особисто мене і довідка влаштовує", - написала Цибулько.

У Житомирі приблизно на половину була реалізована Комплексна державна програма підтримки, адаптації та інтеграції переселенців. Про дослідження розповідає Ірина Гладка, голова місцевої громадської організації "Мир на долоні".

Зараз ви читаєте новину «Обговорюють обмін паперових довідок переселенців на пластикові посвідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути