Ексклюзиви
понеділок, 09 жовтня 2017 00:17

Луганчанин в Івано-Франківську став LEGO-майстром
5

Студія не має свого приміщення. Заняття проходять на базі партнерських закладів
Фото: Фото з групи "Дитяча студія "LEGO-Майстер"
Ігор витратив близько року, щоб про студію дізнались та почали говорити
Курси з робототехніки розраховані на дівчаток та хлопчиків 5-9 років
Діти найбільше полюбляють створювати машини, усе, що швидко їде
У студії займається близько 70 дітей з трьох міст

Ігор Грицюк з Луганська у 2015 році відкрив дитячу студію "LEGO-Майстер" в Івано-Франківську. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

Для створення дитячої студії з роботехніки придбав 7 наборів з лего та стільки ж планшетів. Для роботи також щотижня купує батарейки, має запасний набір, щоб замінити загублені деталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка отримала гроші на власну фітнес-студію

"Сім наборів на 65 тисяч закупив на кошти двох грантів від громадських організацій КримСОС та МОМ, – ділиться Ігор,– Цілий рік пішов на поширення інформації про роботу студії. Ходив по школах та роздавав листівки дітям. Кожен другий хотів відвідувати заняття. Та в реальності з тисячі приходила одна дитина".

Автор: Фото з групи "Дитяча студія "LEGO-Майстер"
  Діти найбільше полюбляють створювати машини, усе, що швидко їде
Діти найбільше полюбляють створювати машини, усе, що швидко їде

Студія "LEGO-Майстер" не має власного приміщення. Ігор співпрацює з приватними навчальними закладам, де проводить заняття у форматі гуртків. Зараз у студії займається близько 70 дітей з трьох міст. Вартість одного заняття 80-100 грн, залежить від місця проведення.

"На жаль, з державними школами не вдалось налагодити контакт. Пропонував вкладати частину заробітку у розвиток закладу, але це сприймали як корупційну схему, – розповідає Ігор, – Приватним закладам цікаво виділятись на фоні інших. Директори хочуть, щоб я проводив для їх дітей курси роботехніки".

У групах займаються дівчата й хлопці. Для дітей 5-6 років програма складається з 20 занять, для старшого віку – близько 28. У планах роботи враховуються канікули та свята.

"Курси роботехніки дають базові знання з програмування. Дитина вчиться терпінню та уважності. Щоб робот працював, потрібно виключити будь-які помилки у схемі, – ділиться Ігор, – Діти найбільше полюбляють створювати машини, усе, що швидко рухається".

Автор: Фото з групи "Дитяча студія "LEGO-Майстер"
  Ігор витратив близько року, щоб про студію дізнались та почали говорити
Ігор витратив близько року, щоб про студію дізнались та почали говорити

Новини та фото з занять Ігор публікує у групах соціальних мереж Facebook та Instagram. На початку роботи брав участь у ярмарках, проводив благодійні майстер-класи.

"Найкраща реклама – рекомендації батьків та дітей. Потрібно постійно розповідати про діяльність студії, тоді з'явиться репутація, що буде працювати на вас. Коли у цьому році партнери запустили рекламу у Facebook, за тиждень сформували групу з 15 дітей. А рік тому не могли зібрати й п'яти", – ділиться Ігор.

Ігор Грицюк має фахову освіту з програмування. У Луганську працював в ІТ-сфері та 8 років викладав у комп'ютерній академії "ШАГ". У найближчих планах – просувати курс з лего-матиматики для початкових класів та розвивати партнерську базу студії "LEGO-Майстер".

У Луцьку з 2015 року проходять зустрічі аматорського жіночого клубу "Дари Макош", де навчають малювати, займаються танцями, декупажем та іншими видами творчості.

Зараз ви читаєте новину «Луганчанин в Івано-Франківську став LEGO-майстром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути