Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2014 15:17

Заряджання смартфона за 30 сек скоро може стати реальністю

Заряджання смартфона за 30 сек скоро може стати реальністю

Гарна новина для тих, хто чекає не дочекається, коли технологія швидкої зарядки смартфонів вийде за рамки лабораторних досліджень і стане звичним для користувачів смартфонів. Ізраїльський стартап StoreDot анонсував розробку, яка дозволяє заряджати мобільні ґаджети за 30 секунд.

Компанія StoreDot, виступаючи на симпозіумі Microsoft Think Next в Тель-Авіві, продемонструвала відео під назвою "Нанотехнологія, натхненна природою" із зображенням прототипу надшвидкого зарядного пристрою, яким заряджали смартфон Samsung Galaxy S3. Пізніше будуть створені зарядники і для інших смартфонів. Секрет розробки полягає в так званих нанодотах (наноточках) органічного походження. Нанодоти збільшують ємність електрода і підвищують продуктивність електроліту, що веде до швидкої зарядки акумуляторної батареї.

StoreDot займається розробкою біологічних напівпровідників, виготовлених з пептидів або коротких ланцюжків амінокислот. Крім безлічі інших застосувань, технологія може бути використана для швидкої зарядки пристроїв. За розміром прототип біо-зарядника схожий на зарядний пристрій для ноутбука, але в компанії працюють над зменшенням розміру інноваційного ґаджету. Новинка буде вдвічі дорожче звичайних зарядних пристроїв, комерційне виробництво почнеться в кінці 2016 року. StoreDot також планує застосовувати нанодоти в накопичувачах даних, датчиках зображень і напівпровідникових матеріалах.

Зараз ви читаєте новину «Заряджання смартфона за 30 сек скоро може стати реальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути