середа, 23 жовтня 2019 07:59

В Україні зникли піратські фільми: що сталось

В Україні зникли піратські фільми: що сталось
Через закриття плеєра Moonwalk, в Україні припинили роботу 3 сайти з піратським кіно. Фото - Etcetera Media

У Нідерландах знищили онлайн-плеєр Moonwalk, який використовували близько 80% піратських кінотеатрів російськомовного інтернету. У тому числі й ті, що працювали в Україні – HDrezka, Baskino, "ГидОнлайн", Kino Go.

Спецоперацію провели міжнародні антипіратські групи BREIN. Вони домоглися відключення серверів, арешту і конфіскації майна, а також розкриття даних щодо юридичних осіб, пов'язаних з Moonwalk. Про це повідомляє ThePage із посиланням на Torrent Freak.

Онлайн-плеєр припинив працювати 18 жовтня. Тоді ж на всіх піратських кінотеатрах, де був вбудований Moonwalk, припинили відтворюватися всі фільми і серіали. А замість цього з'явилися повідомлення про аварію в датацентрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці охоче платять за піратські фільми й музику

Бібліотека Moonwalk складалася з 26 тисяч фільмів та 10 тисяч серіалів. Для використання плеєра сайтам потрібно було лише вставити його код. Moonwalk за кожну тисячу переглядів платив кінотеатрам по $0,6, а заробляв переважно на рекламі нелегальних онлайн-казино.

За підрахунками BREIN, лише 50 найпопулярніших піратських сайтів щомісяця забезпечували Moonwalk 395 млн переглядів від 89 млн унікальних відвідувачів. Збиток правовласників від цього оцінюється мінімум в декілька сотень мільйонів доларів.

Moonwalk повідомив, що він "ніколи не запрацює знову", але "пірати" навряд чи здадуться. Вже зараз нелегальні онлайн-кінотеатри ставлять інші плеєри, яких загалом нараховується близько 15. Деякі інші сайти пропонують користувачам завантажити фільми і серіали через торрент-трекери, або заливають відео на заборонені в Україні "Однокласники" чи "Видео Mail.ru".

Департамент кіберполіції припинив діяльність 4 піратських інтернет-ресурсів. Щодня ці сайти налічували більше 100 тис. переглядів. Крім того, зловмисники щомісячно заробляли декілька тисяч доларів на рекламі, розміщеній на цих сайтах.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зникли піратські фільми: що сталось». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути